UDMR nu merge pe mâna PSD. "Votaţi cu cine vreţi"

UDMR nu merge pe mâna PSD.
"Nu putem fi nici o oră de partea lui Corneliu Vadim Tudor, a naţionalismului extremist, împotriva căruia luptăm de 25 de ani", a spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a declarat joi la finalul şedinţei Consiliului Permanent al Uniunii că decizia pe care a luat-o UDMR, de a nu susţine direct pe niciunul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru prezidenţiale, a fost una dificilă.Kelemen Hunor a declarat joi, la Cluj, că îi îndeamnă pe alegătorii de etnie maghiară să voteze "conform propriilor convingeri".

Liderul UDMR l-a acuzat de aroganţă pe Klaus Iohannis, care nu a venit să negocieze pentru voturile maghiarilor.

Kelemen Hunor a mai afirmat că UDMR doreşte o stabilitate în actuala structură de guvernare din care face parte şi uniunea alături de PSD, UNPR, PC şi, mai nou, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele UDMR a spus că în cazul în care Victor Ponta va câştiga prezidenţialele, susţine varianta Călin Popescu Tăriceanu premier.

"Victor Ponta a fost în ultimii doi ani un partener corect şi de încredere", a mai spus Kelemen Hunor.

De asemenea el a criticat încheierea de către un partid aflat la guvernare, UNPR a unui protocol cu Corneliu Vadim Tudor. Despre acest acord, liderul magiar a afirmat că este "un gest neaşteptat şi de neînţeles".

"Nu putem fi nici o oră de partea lui Corneliu Vadim Tudor, a naţionalismului extremist, împotriva căruia luptăm de 25 de ani", a spus Kelemen Hunor.

 

 

Etichete
Comenteaza