Guvernul impune Clujului să dea CET la toată lumea

Guvernul impune Clujului să dea CET la toată lumea
Guvernul Ponta e dispus să sprijine financiar efortul pe care municipiul Cluj-Napoca îl va depune anul viitor pentru a se ridica la exigenţele impuse de statutul de Capitală Europeană a Tineretului (CET), dar pune condiţii. De stânga fiind, executivul va ajuta Clujul doar dacă acesta va împărţi beneficiile cu alţii.

Fost ministru în cabinetul Ponta III, Aurelia Cristea a explicat care este condiţia pusă de guvern pentru a finanţa proiectele Clujului. „Proiectul Cluj-Napoca Capitală Europeană a Tineretului 2015 a fost clasificat drept proiect prioritar naţional, ceea ce înseamnă că pot exista finanţări de stat, pentru care au fost alocaţi patru milioane de euro, care se vor da pe proiecte. Condiţia este ca proiectele respective să aibă efect de multiplicare, adică nu faci un proiect doar pentru Cluj-Napoca, proiectul trebuie să se desfăşoare şi în alte regiuni ale ţării", a explicat Cristea.

Primarul Emil Boc nu pare foarte deranjat de condiţia cel puţin ciudată pusă de guvern pentru a finanţa proiecte incluse în programul CET. „Am putea găsi şi asemenea proiecte, pentru că există potenţial. Voi discuta cu cei din Federaţia SHARE şi vom aplica pentru cât mai multe proiecte", a declarat Boc.

 

Comenteaza