Alin Tişe, o nouă campanie, un nou război cu PSD

Alin Tişe, o nouă campanie, un nou război cu PSD
Sub genericul „Să iubim Clujul”, senatorul PNL Alin Tişe lansează a patra sa campanie, încercând să sensibilizeze guvernanţii pentru a finanţa proiectele prioritare ale Clujului. În acelaşi timp, el continuă războiul verbal – tot mai colorat – cu social-democraţii clujeni. Astfel, am aflat că PSD Cluj emite „comunicate cretine”, în vreme ce Tişe „se comportă ca un papagal”.

De când a devenit parlamentar, fostul şef al judeţului a demarat nu mai puţin de trei campanii publice. Prima a avut genericul „Cartea neagră a guvernării USL" şi a contabilizat ceea ce senatorul, pe atunci, PDL aprecia a fi eşecurile guvernului PSD-PNL. Campania nu s-a finalizat, aşa cum se angajase Tişe, cu tipărirea unei broşuri cu acelaşi titlu. O a doua campanie, intitulată „SOS Spitalul Regional de Urgenţă" s-a soldat cu strângerea a 11.000 de semnături în favoarea construirii acestei unităţi spitaliceşti. În urmă cu o săptămână, Tişe anunţa lansarea unei noi campanii - de această dată fără nume - de strângere de semnături on-line pentru demisia guvernului datorită incapacităţii acestuia de a asigura abecedare elevilor din clasa I. În fine, acum el a lansat o a patra campanie.

„Am citit şi eu în presa locală (în ZIUA de CLUJ - n.red.), am verificat şi s-a confirmat că, într-adevăr, guvernul Ponta le-a furat clujenilor 4,3 milioane de euro, adică anul acesta le dă cu 20,6% mai puţini bani decât anul trecut. Până şi la sumele defalcate din TVA primim mai puţin decât în 2014, ceea ce este de neconceput, pentru că aceste sume ar trebui să fie proporţionale cu contribuţia clujenilor la bugetul naţional. Am verificat în anii din urmă şi este pentru prima dată în ultimii zece ani când s-a redus atât de mult suma alocată Clujului. PSD Cluj demonstrează cât e de impotent ca partid. Dau comunicate cretine prin care îmi răspund mie, în loc să explice clujenilor de ce nu sunt bani pentru Spitalul Regional de Urgenţă (SRU), de ce nu sunt bani pentru municipiul Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului (CET), de ce Autostrada Transilvania a primit doar 70 de milioane de euro, în vreme ce pentru stadionul din Craiova s-au dat 50 de milioane de euro, de ce nu s-a dat nimic pentru drumurile judeţene. Conducerea PSD Cluj, în frunte cu Remus Lăpuşan, ar trebui să demisioneze", a afirmat Tişe.

Dept urmare, el a anunţat demararea unei noi campanii. „Voi demara o nouă campanie, intitulată «Să iubim Clujul» şi prima acţiune pe care o voi desfăşura va fi să distribui pliante în cutiile poştale ale tuturor clujenilor cu titlul «Aşa nu», în care îi voi informa pe clujeni că guvernul a alocat zero lei pentru SRU şi, în schimb, a furat 4,3 milioane de euro din buzunarele clujenilor. Pe tot parcusul campaniei, care va dura cât va mai fi guvernul Ponta în funcţie, voi lansa permanent diferite acţiuni, pliante, tipărituri, ca să vadă totă lumea cum PSD batjocoreşte clujenii", a anunţat Tişe.

Senatorul PNL cere guvernului bani pentru CET şi anunţă un nou proiect legislativ. „Guvernul PSD nu dă doi bani pe statutul Clujului de CET. În 2006, când Sibiul era Capitală Culturală Europeană, guvernul Tăriceanu i-a alocat o mie de miliarde de lei vechi (echivalentul a o sută de milioane de RON - n.red.). În această ipostază, Clujul reprezintă România, voi cere guvernului să aloce municipiului Cluj-Napoca aceeaşi sumă pe care a dat-o pentru stadionul din Craiova, adică 50 de milioane de euro din fondul de rezervă, de unde, anul trecut, Liviu Dragnea a împărţit peste 200 de milioane de euro mită electorală. În plus, voi cere guvernului să emită o ordonanţă de urgenţă prin care guvernul să devină partener al municipiului Cluj-Napoca în proiectul CET. Practic, ordonanţa va stabili că de fiecare când un oraş, o comună, un judeţ devine câştigătorul unei competiţii europene oficiale, guvernul va deveni partener al acelei unităţi administrativ-teritoriale. Un oraş care câştigă o asmenea competiţie reprezintă România, dar nu poate susţine, din bugetul propriu, toate cheltuielile impuse de un asemenea proiect. Dacă guvernul nu va da o asemenea ordonanţă, voi face eu un proiect legislativ în acest sens", a spus Tişe.

În replică, liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, îi propune lui Tişe să facă o campanie în care să-şi recunoască incompetenţa. „Deocamdată organizaţia PSD Cluj are unul din cei mai importanţi miniştri, domnul Ioan Rus. De asemenea, unele dintre cele mai mari investiţii de infrastructură au legătură cu Clujul: autostrada Transilvania şi autostrada Sebeş-Turda. Este pentru prima dată când, cu adevărat, SRU are şanse să fie realizat, fiind prevăzut în Acordul cu Comisia Europeană şi în Memorandumul cu Banca Mondială. De asemenea, există un acord la nivelul guvernului de susţinere a municipiului Cluj-Napoca în proiectul CET, mai trebuie doar îndeplinite nişte formalităţi între primărie şi guvern. Alin Tişe se comportă ca un papagal, cu aceeaşi placă stricată pe care o repetă în fiecare săptămână. Dacă tot face o campanie, ar putea să o folosească pentru a recunoaşte în faţa clujenilor că atât el, ca fost preşedinte al consiliului judeţean, cât şi Emil Boc, ca fost premier, au fost incompetenţi, pentru că n-au făcut nici SRU, nici autostradă. Noi le vom face", a reacţionat Lăpuşan.

 

Comenteaza