Alin Tişe, două declaraţii de război

Alin Tişe, două declaraţii de război
Senatorul PNL Alin Tişe a demarat oficial lupta împotriva a doi înalţi demnitari. Primul este Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, împotriva căruia a cerut oficial demararea procedurii parlamentare de destituire din funcţie. Cel de-al doilea este ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, împotriva căruia a solicitat înfiinţarea unei comisii de anchetă.

Fostului premier ţărănist Tişe îi reproşează faptul că nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu, motiv pentru care apreciază că acesta este, mai degrabă, „avocatul PSD". „În întreg anul 2014, Avocatul Poporului a formulat doar trei sesizări la Curtea Constituţională (CCR) şi acelea pe legi vechi, unele din 2008 şi nici o sesizare pe vreuna din ordonanţele de urgenţă ale guvernului Ponta, dovedite ulterior neconstituţionale, la sesizările făcute de opoziţie după ce acestea au ajuns în parlament.

Iată doar câteva exemple: OUG 27/2014 privind reţeaua spitalicească a Ministerului Transporturilor, OUG 45/2014 privind modificarea legii alegerilor prezidenţiale în an de alegeri, OUG 49/2014 privind modificarea legii, OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, OUG 86/2014 prin care s-a desfiinţat Inspecţia Muncii sau OUG 94/2014 privind renunţarea personală a lui Victor Ponta la titlul de doctor. Victor Ciorbea a ignorat toate cererile opoziţiei sau ale societăţii civile. Din avocat al poporului a devenit duşman al poporului, avocat al PSD, sluga lui Victor Ponta", a afirmat Tişe.

El a depus deja o cerere oficială la Biroul Permanent al Senatului, solicitând demararea procedurii parlamentare de revocare din funcţie a lui Ciorbea pentru exercitarea funcţiei de Avocat al Poporului cu rea credinţă.

Cea de a doua ţintă a lui Tişe este ministrul Agriculturii Daniel Constantin. „În acest moment, producătorii agricoli îşi vând ilegal produsele în pieţe", a afirmat Tişe. El dă vina pe ministerul condus de liderul PC. „În 3 noiembrie a intrat în vigoare legea nr. 145/2014, aşa numita lege a pieţelor, care a abrogat toate actele normative anterioare care reglementau comercializarea produselor agricole în pieţe. Conform noii legi, pentru a putea vinde în pieţe, producătorii au nevoie de un atestat de producător şi de un carnet de comercializare.

Potrivit legii, în termen de 30 de zile, ministerul de resort trebuia să emită normele de aplicare ale legii, or nici până în ziua de azi, după aproape trei luni, nu a făcut-o. În aceste condiţii, primăriile nu pot elibera cele două documente fără de care producătorii nu-şi pot vinde produsele. Pentru vânzarea fără atestat de producător amenda este de la 15.000 de lei la 22.000 de lei, iar, dacă sunt prinşi transportându-şi produsele fără să aibă carnet de comercializare, riscă amenzi între 6.000 de lei şi 10.000 de lei", a explicat Tişe.

Drept urmare, el a cerut Biroului Permanent al camerei superioare înfiinţarea unei comisii de anchetă şi convocarea comisiei pentru Agricultură pentru identificarea vinovaţilor pentru crearea acestei situaţii. Tişe a mai cerut convocarea ministrului Constantin pentru a da explicaţii privind motivul pentru care ministerul pe care îl conduce nu şi-a făcut datoria punând producătorii agricoli în situaţia de a nu-şi putea vinde produsele decât riscând amenzi consistente.

 

Comenteaza