Război politic pe drumurile județene

Război politic pe drumurile județene
Câțiva reprezentanți ai PSD Cluj au criticat modul în care vechile conduceri ale Consiliului Judeţean (CJ) au apelat la credite păguboase pentru reparații la drumuri.

Vicepreședintele CJ Cluj, Ioan Oleleu (PSD), a spus că în anul 2005 administrația județeană a contractat un credit  de 55 de milioane de lei, pe 10 ani, dar nu pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor județene, ci doar pentru reparații.

Oleleu afirmă că Regia de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RADPP), care a luat efectiv creditul garantat de CJ Cluj, a primit un comision de 4% pentru consultanță și asistență tehnică fără existența unor situații de lucrări sau devize.

Oleleu mai susţine că utilizarea creditului s-a făcut pentru lucrări contractate cu Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj prin încredințare directă și nu prin licitație, cum cerea legea.

Președintele de atunci al CJ, Marius Nicoară, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că acel credit a fost necesar și că a fost luat cu aprobarea consiliului județean, cu toate avizele tehnice și juridice necesare.

"Domnul Oleleu mai bine s-ar gândi cum să ia un alt credit și să repare drumurile din județ pentru că sunt distruse complet", a mai spus Nicoară.

Oleleu a mai arătat că reparațiile respective puteau fi plătite din bugetul consiliului județean, fără a se mai plăti comisionul și dobânda până în anul 2015. Oficialul CJ afirmă că direcția juridică a instituției analizează dacă se impune depunerea unor plângeri penale în acest caz.

 

Comenteaza