UNPR cere demisia primarului din Sfântu Gheorghe pentru că a refuzat să arboreze drapelul României

UNPR cere demisia primarului din Sfântu Gheorghe pentru că a refuzat să arboreze drapelul României
Potrivit UNPR, primarul din Sfântu Gheorghe a refuzat o solicitare legimită a veteranilor armatei române.

UNPR susţine, într-un comunicat remis presei, că gestul primarului este provocator şi încurajează acţiuni îndreptate împotriva României. "Este inacceptabil faptul ca cetățeni români, chiar dacă sunt de etnie maghiară, să refuze arborarea drapelului național și să ignore ostentativ prevederile Constituției precum și pe veteranii României", arată UNPR.

Iată întreg conţinutul comunicatului.

"Uniunea Națională pentru Progresul României solicită primarului și viceprimarului din localitatea Sfântu Gheorghe să demisioneze imediat din funcții, în urma refuzului de a arbora drapelul național pe clădirea primăriei.

Acţiunea veteranilor Armatei Române, în cadrul căreia aceștia au dorit să arboreze drapelul național pe clădirea primăriei din Sfântu Gheorghe, se desfăşoară în contextul declarării anului 2015 ca fiind Anul Veteranilor de Război, decizia fiind adoptată prin Hotărârea de Guvern numărul 164/2015.

Refuzul de a da curs unei cereri legitime și firești venite din partea veteranilor români, arată că primarul și viceprimarul din Sfântu Gheorghe, nu au căderea de a mai ocupa vreo funcție în statul român. Este inacceptabil faptul ca cetățeni români, chiar dacă sunt de etnie maghiară, să refuze arborarea drapelului național și să ignore ostentativ prevederile Constituției precum și pe veteranii României.

UNPR consideră că astfel de gesturi provocatoare au ca singur scop încurajarea unor acțiuni îndreptate împotriva intereselor României. Din acest motiv, solicităm instituțiilor statului să ia măsuri de urgență pentru a nu permite generalizarea unor astfel de atitudini ce pun în pericol însăși statalitatea României, așa cum este definită în primul articol al Constituției țării. România nu poate rămâne indiferentă nici la declarațiile ofensatoare venite din partea unor reprezentanți ai Ungariei, menite să afecteze relațiile interetnice, nici la activismul iredentist al unor organizații și asociații ce activează pe teritoriul național și cu atât mai puțin la gesturile ilegale, imorale și instigatoare ale unor aleși locali, care au jurat să respecte Constituția României și care, în ultimă instanță, sunt plătiți din banii tuturor cetățenilor României.
Atacul la adresa simbolurilor naționale este un atac la adresa statului. Din acest motiv, cerem tuturor partidelor să-și asume o poziție publică față de incidentul de la Sfântu Gheorghe și să solicite demisia tuturor celor responsabili pentru această gravă și inacceptabilă conduită în raport cu simbolurile naționale".

La Sfântu Gheorghe s-au sărbătorit marţi 71 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţie fascisto-hortystă, aniversarea fiind marcată printr-o ceremonie militară şi religioasă în faţa Primăriei municipiului, pe turla căreia ostaşii Armatei Române au arborat pe 8 septembrie 1944 drapelul tricolor ca simbol al libertăţii.

Deschiderea festivităţii a fost marcată de sosirea 'Ştafetei veteranilor', constituită din militari din grupul Invictus România, din reprezentanţi ai Unităţii Militare 01048 Sfântu Gheorghe, ai instituţiilor publice aparţinând MAI, MApN şi voluntari, care a fost primită cu onoruri militare.

Drapelul naţional al României, pe care alergătorii l-au purtat cu ei de la Bucureşti la Sfântu Gheorghe, a fost înmânat veteranului de război Mircea Crăciun, în vârstă de 93 de ani, din Întorsura Buzăului, pentru a fi arborat pe turla Primăriei. Arborarea drapelului nu a fost posibilă, conducerea Primăriei invocând că lucrările de reabilitare a clădirii încă nu s-au finalizat

 

Etichete
Comenteaza