Liderul UNPR Cluj-Napoca a trecut la PMP. „Am plecat împreună cu 500 de oameni"

Liderul UNPR Cluj-Napoca a trecut la PMP. „Am plecat împreună cu 500 de oameni
Cu două luni înainte de alegeri, se înteţesc mişcările de „trupe" între partidele politice clujene.

Liderul organizaţiei municipale a UNPR Cluj, Mirel Ţăgorean, care este şi consilier local, ales în 2012 pe listele PPDD, a decis să se înscrie în Partidul Mişcarea Populară (PMP) Cluj. Acesta a declarat pentru ZIUA de CLUJ că alături de el au trecut la PMP câteva sute de colegi de partid.

„Împreună cu întreg Biroul de conducere al organizaţiei municipale, şi cu alţi membri de partid, circa 500 de oameni în total, am decis să ne înscriem în PMP. Noi nu ne mai regăseam în UNPR şi am ales un partid de centru dreapta. Noi, cei din fosta organizaţie municipală am semnat deja toţi adeziunile la PMP. Am avut discuţii şi cu alţi lideri din 25 de organizaţii locale din judeţ şi aceştia şi-au exprimat dorinţa de a mă urma şi ei în PMP", a afirmat Mirel Ţăgorean.

Preşedintele PMP Cluj, deputatul Adrian Gurzău, care este şi candidatul acestei formaţiuni la postul de primar, a confirmat pentru ZIUA de CLUJ înscrierea în partid a celor circa 500 de foşti membri ai UNPR, majoritatea proveniţi din fostul PPDD.

Mirel Ţăgorean a mai spus că deocamdată nu au fost negociate cu liderii PMP locuri eligibile pentru consiliul local Cluj-Napoca, dar el speră să se regăsească pe un asemenea loc pentru a-i putea reprezenta în continuare în deliberativul local pe cei care l-au votat în 2012.

Preşedintele organizaţiei judeţene a UNPR, Ştefan Dimitriu, a declarat despre „dezertările" către PMP: „Nu am cunoştinţă de asemenea plecări. Dacă o să fie unii care o să plece, sper să vină şi să ne spună bărbăteşte în faţă. Oricum noi suntem acum în perioada de consolidare a celor care au venit din PPDD. Probabil au plecat unii care nu au mai ajuns să fie membri UNPR."

În tabăra UNPR-iştilor proveniţi din PPDD sunt şi unii care nu au făcut pasul către PMP. „Şi noi suntem în organizaţia municipală, eu şi cu colegul meu Dorel Matiş, consilier judeţean, iar noi nu plecăm nicăieri", a precizat consilierul judeţean UNPR Călin Leonte (ales pe listele PPDD în 2012).

În vara anului trecut, UNPR a făcut o fuziune prin absorbţie cu PPDD, după ce partidul înfiinţat de Dan Diaconescu a avut înainte un protocol de colaborare cu PSD.

 

Comenteaza