Cum va funcţiona alianţa naţionaliştilor la Cluj

Cum va funcţiona alianţa naţionaliştilor la Cluj
Un clujean va face parte din conducerea centrală a noii structuri politice formată din PRU, PRM şi PND.

Partidele naţionaliste din România au decis să se unească într-o alianţă politică şi să meargă împreună la viitoarele alegeri. PRU, PRM şi PND au constituit „Blocul Identităţii Naţionale în Europa - BINE".

Clujeanul Alexandru Cordoş, vicepreşedinte al PRU la nivel naţional şi preşedinte al PRU Cluj, va fi reprezentantul zonei în noul for de conducere al naţionaliştilor români.

„Alianţa BINE va avea 15 membri în forul de conducere la nivel naţional, câte 5 de la fiecare partid. Unul din cei 5 de la PRU sunt şi eu ca şi reprezentant al acestei zone probabil. Săptămâna aceasta va avea loc o primă întâlnire şi constituire a forului de conducere, urmând să discutăm despre toate demersurile pentru constituirea alianţelor la nivel judeţean, în primul rând iar apoi coborâm în jos la nivel local", a declarat Alexandru Cordoş pentru ZIUA de CLUJ.

Potrivit lui Alexandru Cordoş, la nivelul Clujului, alianţa va fi condusă de trei copreşedinţi: „Cert este că vom urma modelul naţional, adică copreşedinţi de la cele 3 partide din fiecare judeţ. Vom constitui un for de conducere la nivel judeţean, tot aşa din câte 5 membri, plus cei 3 copreşedinţi. Politic, vom acţiona unitar la nivelul fiecărui judeţ."

Preşedintele PRU Cluj mai afirmă că noua alianţă va avea un mesaj politic comun şi va participa pe liste comune la viitoarele runde electoare.

„Vom funcţiona ca şi o alianţă, firesc, fiecare partid îşi păstrează identitatea lui, structurile lui şi modul de organizare, doar că vom acţiona împreună, inclusiv participarea la toate alegerile care vor urma, europarlamentare, locale, prezidenţiale, parlamentare din perioada următoare. Deocamdată ne concentrăm pe două elemente, organizatoric şi din punct de vedere al mesajelor pe care le vom transmite, unitar, cu accent pe ideile comune. Avem acel moto, „Facem bine România!", alianţa se numeşte Blocul Identităţii Naţionale în Europa - BINE, avem elementele unui bloc politic cu valenţe democratice, naţionaliste moderate şi europene. În acest moment acestea sunt noile coordonate şi mesajele pe care le vom transmite şi pentru care vom milita", a mai precizat Alexandru Cordoş.

Codrin Goia, preşedintele Noii Drepte Cluj, spune că alianţa este făcută proaspăt şi că încă se poartă negocieri pentru stabilirea obiectivelor politice.

„Pe un termen mediu pot să spun că primul pas vor fi alegerile locale din Cluj. Noi, după ultimele alegeri ne-am dat seama că nicio formaţiune cu viziuni naţionaliste, naţional creştine nu a reuşit să ajungă în parlament, iar la nivel local au fost destul de puţini candidaţi care au reuşit să ajungă în funcţii. Aşa că ne-am gândit că această alianţă ar fi cea mai bună alternativă în momentul de faţă", a fost de părere liderul PND Cluj, Codrin Goia.

„Forurile de decizie ale PRU, PRM şi PND au constituit această alianţă în data de 25 martie, de <Buna Vestire>. A fost cea mai bună veste care putea să vină pentru naţionaliştii din România. După 27 de ani de fărămiţare, de dezbinare pe partea naţionalistă a eşichierului politic, iată că astăzi cele trei partide reprezentantive pentru naţionalismul din România şi-au dat mâna şi sunt hotărâte să facă bine România", a spus Bogdan Diaconu, preşedintele PRU, cu ocazia lansării publice a noii alianţe politice.

 

 

Comenteaza