Clujeanul Mircea Irimie, demis din guvern

Clujeanul Mircea Irimie, demis din guvern
Decizia a fost luată de premierul Sorin Grindeanu, iar odată cu Irimie au fost demişi şi alţi demnitari proveniţi din PC.

Ieşirile critice în presă ale secretarului de stat Mircea Irimie la adresa grupării Tăriceanu din ALDE, după excluderea fostului lider PC, Daniel Constantin, din partid, nu au rămas fără repercursiuni.

Miercuri, acesta a fost demis din funcţia guvernamentală, alături de alţi doi secretari de stat.

"Dragi prieteni misiunea mea la Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social s-a încheiat. Premierul României, domnul Sorin Grindeanu a semnat demiterea celor trei Secretari de Stat ALDE proveniți din fostul Partid Conservator. Nu vreau să comentez sub nici o formă acest fapt dar vreau sa mulțumesc foștilor mei colegi din MCPDS ", a scris Mircea Irimie pe o reţea de socializare.

Mircea Irimie a afirmat în urmă cu circa 10 zile pentru ziarul nostru că în urma unei decizii a conducerii centrale orchestrate de Călin Popesscu Tăriceanu şi Steluţa Cătăniciu, a fost înlăturat de la copreşedinţia ALDE Cluj, doar pentru faptul că este "cu Daniel Constantin", iar Steluţa Cătăniciu a rămas unic conducător, fără să fie organizate alegeri la nivelul filialei.

Reamintim că fostul preşedinte PC Daniel Constantin, fost copreşedinte al ALDE după fuziunea cu PLR-ul lui Tăriceanu, a fost exclus din ALDE de către gruparea preşedintelui Senatului, care a acaparat întreaga putere în partid.

Mircea Irimie, fost deputat de Cluj, a fost unul dintre cei care au criticat modul în care a fost organizat Congresul din aprilie la care Tăriceanu s-a înscăunat şef absolut peste ALDE, adică fără să existe alegeri de jos în sus şi cu delegaţi aleşi fără respectarea parităţii între cele două partide care au fuzionat.

 

 

Comenteaza