Efectele rupturii de la vârful ALDE, la Cluj. Fostul copreşedinte Mircea Irimie demisionează din ALDE şi se alătură lui Daniel Constantin

Efectele rupturii de la vârful ALDE, la Cluj. Fostul copreşedinte Mircea Irimie demisionează din ALDE şi se alătură lui Daniel Constantin
Fostul copreşedinte al ALDE Cluj, Mircea Irimie, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că îşi va da demisia din ALDE şi va merge în noul proiect politic alături de Daniel Constantin.

Mircea Irimie, alături de alţi secretari de stat proveniţi din fostul Partid Conservator (PC), au fost demişi din Guvern, la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei acţiuni a grupării lui Călin Popescu Tăriceanu, care a acaparat întreaga putere în ALDE, de eliminare din funcţiile administrative a fidelilor lui Daniel Constantin.

Fost lider al PC Cluj, Mircea Irimie fusese anterior schimbat şi din funcţia de copreşedinte al ALDE Cluj, pentru că a criticat modul în care a fost organizat Congresul din aprilie la care Tăriceanu s-a înscăunat şef absolut peste ALDE, adică fără să existe alegeri de jos în sus şi cu delegaţi aleşi fără respectarea parităţii între cele două partide care au fuzionat, PC şi PLR.

Irimie spune că va fi urmat în noul proiect politic de peste 500 de membri ai ALDE Cluj, proveniţi din PC, care sunt nemulţumiţi de actuala conducere a ALDE. Fostul demnitar mai afirmă ca cei nemulţumiţi vor mai deschide încă un proces împotriva actualei conduceri, în care vor cere dizolvarea ALDE, pentru nerespectarea deciziilor luate în momentul fuziunii.

Dacă s-ar pronunţa dizolvarea, atunci aleşii ALDE ar rămâne independenţi şi ar putea opta fără niciun fel de restricţii să adere la noul proiect politic. Mircea Irimie mai spune că la nivelul Clujului, fostul PC a venit în cadrul fuziunii cu circa 2700 de membri, cu sedii şi logistică.

"Noi ne-am trezit acum cu sediile capturate. Când eu ştiu că am scos bani din buzunar să cumpăr mobilier, eu şi alţi colegi de-ai mei, la Cluj, şi asemeni nouă, mulţi din ţară, să cumpărăm calculator, scaune, bibliorafturi şi acum toate sunt dincolo în sediu la Steluţa Cătăniciu şi ne spun că sunt ale lor. Dar banii cine i-a dat ? Că într-o căsătorie care se destramă fiecare se duce cu zestrea lui acasă", a afirmat Mircea Irimie pentru ZIUA de CLUJ.

Fostul secretar de stat spune că noul proiect este gata şi va fi lansat în data de 29 mai şi că mişcări similare precum cea de la Cluj mai au loc şi la Alba, Hunedoara, Constanţa şi în alte judeţe.

Mircea Irimie apare de altfel şi într-o fotografie postată pe Facebook de Daniel Constantin, alături de noua sa echipă, cu mesajul "Un nou început" (Foto).

Potrivit unor surse, câteva variante pentru denumirea viitoarei formaţiuni politice sunt "Pro România", "România mea" sau "România noastră". Fostul premier Victor Ponta s-a declarat dispus să sprijine noul proiect politic al lui Daniel Constatin, fără a da detalii despre ce va face concret în acest sens.

 

 

Comenteaza