Uioreanu despre Boc: a căzut de fazan. Numărul angajărilor după noul Cod al Muncii este mai mic

Uioreanu despre Boc: a căzut de fazan. Numărul angajărilor după noul Cod al Muncii este mai mic
Deputatul clujean Horia Uioreanu îl acuză pe premierul Emil Boc că nu ştie să numere, după ce acesta din urmă a anunţat că în luna mai s-au înregistrat cele mai multe angajări din ultimii ani, când de fapt numărul acestora este mult mai mic.

Statisticile oficiale citate de Uioreanu arată că în luna mai a acestui an s-au angajat, la nivel naţional, doar 24.300 de persoane, adică 6,8% din totalul contractelor de muncă noi anunţate de primul ministru în luna mai. "În ceea ce priveşte numărul total al salariaţilor din economie, Emil Boc anunţa depăşirea tuturor recordurilor postdecembriste în materei de angajări, el afirmând că nu mai puţin de 6.315.381 de români lucrează cu acte în regulă. Statistica îl contrazice şi aici pe şeful executivului, datele publicate de INS arătând că numărul total al angajaţilor din România a ajuns, în luna mai 2011, la 4.155.000 de persoane", arată Uioreanu într-un comunicat de presă.

 

"Acesta este primul rezultat oficial care poate fi legat de incidenţa noului Cod al muncii, INS fiind instituţia de ale cărei măsurători se ţine seama în ceea ce priveşte evoluţia economiei. Practic, datele furnizate de INS reprezintă numărul real al angajaţilor din economie în prima lună de aplicare a noului Cod al muncii, mult sub cifrele fluturate de premier ore şi zile în şir. Explicaţiile date de Ministerul Muncii privind această diferenţă ţin tot de stilul demagogic de inspiraţie comunistă de care puterea portocalie dă dovadă. Oficialii din minister susţin că statisticienii au greşit, deoarece au folosit altă metodologie de măsurare a numărului de angajaţi", mai scrie Uioreanu.

Comenteaza