Piaţa de legume din Unirii, pretext de certuri politice. UDMR: funcţionarea coaliţiei la nivel local este viciată

Piaţa de legume din Unirii, pretext de certuri politice. UDMR: funcţionarea coaliţiei la nivel local este viciată
Preşedintele UDMR Cluj, Mate Levente, protestează după ce astăzi primarul Sorin Apostu a anunţat că de sâmbătă vor fi organizate pieţe volante în parcarea din piaţa Unirii. "PDL nu a iniţiat consultări cu reprezentanţii UDMR din Consiliul Local sau cu viceprimarul din partea Uniunii, dovadă că funcţionarea coaliţiei pe plan local este viciată, or aceste disfuncţionalităţi vor avea efecte şi la nivel naţional"

Motivul nemulţumirii - faptul că piaţa volantă ar urma să fie organizată în imediata vecinătate a bisericii Sfântul Mihail, monument istoric de interes naţional. „Iniţiativa domnului primar Sorin Apostu nu are nici o bază legală, deoarece pentru legalitatea unei astfel de hotărâri este nevoie de votul Consiliului Local", spune Mate Levente.

El subliniază că PDL "nu a iniţiat consultări cu reprezentanţii UDMR din Consiliul Local sau cu viceprimarul din partea Uniunii, dovadă că funcţionarea coaliţiei pe plan local este, din păcate, viciată". "Aceste disfuncţionalităţi vor avea efecte şi la nivel naţional. Piaţa volantă va putea funcţiona conform destinaţiei în Piaţa Mihai Viteazu, locaţia tradiţională a pieţelor volante precedente", mai spune el. Vezi aici de la ce a pornit scandalul


Astfel de pieţe de legume volante au fost organizate până acum în parcarea pieţei Mihai Viteazu, în organizarea Direcţiei pentru Agricultură Cluj.

Comenteaza