"UDMR este o maşină sigură care va ajunge la destinaţie fără domnul Tokes" VIDEO

Declaraţia îi aparţine lui Kelemen Hunor, care a răspuns astfel acuzelor formulate de Laszlo Tokes la adresa Uniunii. Europarlamentarul a declarat că UDMR arată ca o maşină stricată, care este unealta principală a tuturor guvernelor româneşti faţă de comunitatea maghiară.

Laszlo Tokes i-a atacat virulent pe liderii UDMR la primul congres al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania. El a spus că s-ar bucura ca uniunea să nu mai câştige alegerile, deşi politicienii maghiari "se descurcă" întotdeauna şi că nu este imposibilă o nouă repliere a UDMR alături de USL. Asocierea partidului condus de Kelen Hunor cu o maşină stricată nu a rămas netaxată.

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, i-a răspuns lui Tokes printr-un banc, oferind o imagine plastică a modului în care episcopul reformat de Piatra Craiului înţelege să facă politică.

Prezenţi la Consiliul Reprezentanţilor Unionali, liderii UDMR au recunoscut că formaţiunea lor se confruntă cu o concurenţă sporită. Kelemen a apreciat că rezultatele alegerilor din 2008 vor fi greu de atins anul acesta, dar este convins că pot fi egalate.

 

Comenteaza