14 partide se bat pentru conducerea Consiliului Judeţean Cluj

14 partide se bat pentru conducerea Consiliului Judeţean Cluj
Mai multe partide şi-au depus liste de candidaţi pentru Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, în tentativa de a obţine cele 36 de mandate de consilier judeţean puse în joc la alegerile locale din 5 iunie.

Biroul Electoral Judeţean a validat până acum listele de candidaţi depuse de PSD, PNL, UDMR, PPMT, ALDE, PMP, Mişcarea Liberală, M10, PNTCD, PPU Social-Liberal, Partida Romilor, PRM, PSRO, UCDR. Dintre acestea, doar primele patru au depus liste complete cu 47 de candidaţi.

Au fost şi partide ale căror liste de candidaţi au fost respinse integral, cea a Partidului Socialist Român şi cea a Partidului Naţional Democrat, din cauza faptului că nu aveau numărul de semnături necesare.

Au fost şi unele partide ale căror liste au fost acceptate parţial, adică unii candidaţi de pe listă nu au fost acceptaţi de biroul electoral, pe motiv că nu au avut toate documentele cerute de lege. Un candidat al PRM nu a fost acceptat, iar de la PSRO au fost respinşi cinci candidaţi.

Preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi ai CJ vor fi aleşi de către majoritatea consilierilor proaspăt învestiţi după votul din 5 iunie, prin vot secret. Voturile partidelor care nu vor face pragul de 5% vor fi redistribuite procentual celor de pe primele locuri, în funcţie de scorul obţinut de fiecare.

Comenteaza