ALEGERI ÎN PDL. Rareş Bogdan despre Băsescu: A câta repriză de lacrimi?

ALEGERI ÎN PDL. Rareş Bogdan despre Băsescu: A câta repriză de lacrimi?
Jurnalistul Rareş Bogdan a ascultat cuvântarea lui Traian Băsescu, din deschiderea Convenţiei Naţionale PDL de la Palatul Parlamentului. Şi a fost martor la unul dintre momentele sale înlăcrimate.

"Dacă vă opriţi, pierdeţi" - esenţa discursului preşedintelui Băsescu.

"Stiu că sunt opinii în partid pentru o reducere a vitezei reformelor şi pentru o încercare de recuperare a unui electorat pe care vi se pare că nu-l mai aveţi. Vă pot spune atât: dacă vă opriţi, pierdeţi. Nu aveţi decît o soluţie: continuaţi. România are nevoie de ce aţi început să faceţi, dar mai mult decât orice are nevoie să terminaţi ce aţi început. Statul român nu mai e acelaşi cu cel care era când aţi intrat la guvernare. A vă opri acum este cea mai are eroare. De aceea, în calitate de şef al statului, vă cer să continuaţi procesul de transformare a României. A continua înseamnă să aveţi tăria să priviţi la sondaje şi să spuneţi: 'Mergem înainte.' Românii au început să înţeleagă ce aţi făcut. Trebuie să dezvoltăm o Românie performantă, înainte de a avea o Românie socială", a afirmat Băsescu.

Din nou atac, din nou, un atac dur la Presa, presa cea rea. "Demagogia mass media", a clamat Băsescu.

Băsescu nu a uitat de presă în discursul său, pe care a atacat-o din nou, de la tribina Convenţiei Naţionale PDL. "S-a demonstrat că se poate câştiga şi împotriva unei campanii uriaşe de presă, care s-a dovedit incorectă. Nu ţineţi cont de ce spun trusturile lui Vîntu, Ghiţă, Voiculescu şi alte figuri ale mediei din România, care vă deranjează", a spus preşedintele.

A câta repriză de lacrimi??? Ce uşor varsă lacrimi acest domn!

La început şi la sfârşit, Traian Băsescu a vârsta lacrimi. Totul a început cu episodul "Dragă Stolo" şi acum lumea a pierdut şirul momentelor când Băsescu a devenit siropos. ""Am o amintire frumoasă şi una neplăcută din această sală: aici am câştigat preşedinţia partidului în faţa lui Petre Roman, la Convenţia din 2001, însă, atunci când i-am întins mâna celui care a pierdut, acesta mi-a întors spatele. Să nu faceţi asta!Aveţi obligaţia ca pe seară, după ce se numără voturile, să rămâneţi împreună!", a încheiat lăcrimând preşedintele.

Foarte bun discursul. A fost ca un piton, ca un capo di tutti capi. Şi-a obţinut sprijinul sălii, i-a mângâiat orgoliul, a adus-o lângă el şi după aceea şi-a sugrumuta victima. Practic l.a exclus pe Blaga din viitorul PDL în momentul în care a anunţat retragerea celorlalţi doi mohicani, Videanu şi Berceanu. Le-a plâns pe umăr şi a anunţat sfârşitul unei generaţii. A numit doi din celebra tripletă BVB şi practic l-a exclus din planurile de viitor pe al treilea, Blaga. Mesajul axat pe continuare-continuitate a fost menit să-l scoată pe Blaga din joc. Nu trebuia să atace însă presa, la fel cum nu trebuia să plângă de trei ori, mă rog, să-i dea lacrimile de trei ori. Ajungea o dată. E un actor desăvârşit preşedintele Băsescu. A punctat clar pentru Boc, nu direct, cum ar fi crezut naivii, dar puternic, cu maximă viclenie. Risca să fi apărut un murmur dezaprobator dacă ar fi făcut-o direct. A procedat perfid, dar inteligent. (Rareş Bogdan)

Comenteaza