Video Alegeri în PSD Cluj! Președintele Cordoș a anunțat când vor avea loc: „Eu cred că avem o construcție sănătoasă”

Alegeri în PSD Cluj! Președintele Cordoș a anunțat când vor avea loc: „Eu cred că avem o construcție sănătoasă”
| Foto: Facebook.com/PSDClujOfficial

PSD Cluj se pregătește serios de anul electoral 2024. Anul acesta urmează să aibă loc alegeri în cadrul organizației județene a social-democraților clujeni, lucru care nu s-a mai întâmplat de ani buni.

Lider interimar al PSD Cluj din 2020, fostul senator Alexandru Cordoș a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre alegerile interne ce vor avea loc anul acesta, cel mai probabil în primăvară-vară.

Există o certitudine că aceste alegeri interne vor avea loc. Au mai fost alegeri în partid. Horia Nasra a mai fost ales, poate într-o conferință mai restrânsă, dar au existat un soi de alegeri. Este clar că interimatele nu sunt o construcție sănătoasă. Nici eu nu am crezut că depășesc un an și jumătate de interimat. Am revenit într-o echipă în care s-au făcut sondaje referitoare la cine ar putea fi persoanele care ar putea reorganiza PSD Cluj la un nivel așteptat. Am fost unul dintre ei și așa am fost numit președinte interimar.

Anul trecut s-au început alegerile interne în județele în care PSD a câștigat alegerile pe județ. Mai sunt vreo două-trei. Pentru că nu s-au finalizat, partea cealaltă, adică cei care nu au câștigat alegerile, în Transilvania doar Bistrița-Năsăud a câștigat alegerile, s-a făcut un grafic și în acest an vor fi organizate absolut toate alegerile. Noi am finalizat alegerile peste tot în țară unde avem primari PSD. Am refăcut alegeri în organizațiile de femei, de tineret, de seniori. Urmează ca în această primăvară spre vară, oricum în acest an, să fie alegeri. Nu vom intra în an electoral fără alegeri în toate organizațiile județene”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alexandru Cordoș.

Potrivit social-democratului, nu s-a stabilit deocamdată o dată pentru Conferința județeană a PSD Cluj. „Dacă se va începe în această zonă, cu siguranță vor avea loc în vara acestui an. Vom avea toamna să ne pregătim și să intrăm în 2024 cu structuri închegate, cu organe de lucru alese, care dau o mai mare stabilitate”.

Va candida Alexandru Cordoș pentru șefia PSD Cluj?

„Suntem o echipă. În partide nu mai funcționează chestia cu un om anume, ci mai degrabă ideea de echipă. Nu mai vorbim neapărat de un lider. Așa suntem și la nivelul județului Cluj, dar și la nivelul celorlalte județene. Vom candida într-o echipă care va veni în fața colegilor cu un nou program. Va trebui să spunem foarte clar care nu sunt dorințele pentru alegerile din 2024. Eu cred că avem o construcție sănătoasă. Încă negociem la echipa cu care ne vom prezenta. Este formată în special din primarii din județ. Îl mai avem și pe subrefectul de Cluj, Răzvan Ciortea, pe vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu. Suntem mai mulți” - liderul interimar al PSD Cluj.

Amintim, din anul 2015 nu au mai avut loc alegeri în cadrul PSD Cluj. Ultimul președinte ales a fost Remus Lăpușan, proaspăt reîntors în tabăra social-democraților clujeni. Între timp, au condus frâiele PSD Cluj, ca și președinți numiți, pe lângă Alexandru Cordoș, și Horia Nasra, Liviu Alexa, Gheorghe Șimon.

Comenteaza