Antonescu: PSD nu a ridicat problema criticilor la adresa lui Ponta în cadrul şedinţei USL

Antonescu: PSD nu a ridicat problema criticilor la adresa lui Ponta în cadrul şedinţei USL
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul şedinţei USL, că liderii PSD nu au ridicat problema criticilor pe care le-a formulat la adresa premierului Victor Ponta ori a funcţionării USL, menţionând că nu este vorba de Partidul Comunist unde nu se puteau exprima poziţii critice.

Antonescu a fost întrebat dacă ieşirile critice între partenerii de alianţă vor continua sau dacă s-a convenit stoparea acestora în cadrul şedinţei USL.

"Pot exista şi critici, deci nu suntem la Partidul Comunist, nu suntem nici măcar în acelaşi partid toţi. Există, aşa cum dumneavoastră vreţi să emiteţi, există dreptul fiecăruia de a exprima poziţii chiar şi critice. Este treaba noastră cum ne gestionăm comunicarea publică şi faptul că avem în anumite privinţe puncte de vedere diferite nu reprezintă nişte chestiuni care sunt dramatice sau care pun capăt unei activităţi pe care o desfăşurăm în mod absolut normal", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a reiterat poziţia exprimată de premierul Victor Ponta, susţinând că atât activitatea guvernamentală, cât şi cea din majoritatea parlamentară este una normală.

"Eu nu sunt dispus şi nu e nimeni dispus să discutăm ca la Partidul Comunist", a mai susţinut preşedintele PNL.

Antonescu a fost întrebat despre declaraţiile publice făcute de lideri ai PSD care susţineau că la şedinţa USL de luni se va discuta cu privire la criticile aduse premierului Victor Ponta.

"Păi, au susţinut, dar nu s-a discutat. Mă consideraţi un lider PSD? Nu. Atunci întrebaţi-i pe dânşii", a replicat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a fost întrebat dacă premierul Victor Ponta şi-a asumat greşelile pe care le-a recunoscut public.

"Nici dânşii nu au sărit la mine, cum credeau unii, nici noi nu am sărit la domnul Ponta. Am discutat... am început discuţia pe Codul rutier, nici nu se putea altfel atâta vreme cât domnul ministrul Stroe era de faţă", a mai spus Antonescu.

De asemenea, Crin Antonescu a fost întrebat dacă îşi menţine declaraţiile critice la adresa lui Victor Ponta, exprimate vineri pe tema justiţiei.

"Bineînţeles, dar discuţia de astăzi cu premierul Ponta (...) şi contrar a ceea ce unii dintre dumneavoastră au imaginat nu a fost vreo tragere la răspundere a cuiva de către altcineva. Am făcut declaraţiile pe care le-am făcut, pe care le menţin şi mergem mai departe. Nu e niciun dubiu în legătură cu asta", a declarat preşedintele PNL.

El a mai fost întrebat dacă la nivelul USL a fost lămurită chestiunea legată de "ciolanul guvernării". "Eu nu am avut nimic de lămurit în legătură cu asta, îmi pare rău, este...circulă formule vulgare. Nu am nicio legătură cu ele, îmi pare foarte rău că unul dintre cei mai respectaţi senatori, chiar liderul grupului senatorial PSD (Ilie Sârbu, n.r.) înţelege prin guvernarea ţării «ciolan». Acces la ciolan...sigur că i-am spus, eu nu înţeleg...dar este cam târziu să schimbăm mentalităţi. Eu am spus doar că eu nu înţeleg prin guvernare acces la ciolan. Ca atare, declaraţiile rămân paralele, domnia sa crede ce vrea despre guvernare, eu cred ce ştiu despre guvernare", a mai spus Antonescu.

Duminică seară, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni va avea loc o şedinţă a USL în care trebuie discutate criticile aduse de Crin Antonescu premierului Victor Ponta şi PSD, precum şi proiectele mari ale Uniunii, precum Constituţia, regionalizarea şi descentralizarea.

Întâlnirea nu va fi una "de rutină", pentru că în ultimul timp "s-au făcut tot felul de afirmaţii în spaţiul public, în care s-au pus sub semnul întrebării câteva din proiectele mari ale USL: regionalizarea, descentralizarea, Constituţia, obiective pe care trebuie să le ducem la capăt", a spus Dragnea, la B1 Tv.

 

Etichete
Comenteaza