Atlasul Electoral al României a fost lansat la Cluj VIDEO

Atlasul Electoral al României a fost lansat la Cluj VIDEO
Atlasul Electoral al României a fost lansat luni la Cluj şi acoperă perioada 1990-2009. Cele peste 750 de pagini înglobeaza istoria electorală a României postdecembriste de la Revoluţia din 1989 până la victoria lui Traian Băsescu în faţa lui Mircea Geoană, la prezidenţialele din 2009.

Atlasul electoral al României in perioada 1990-2009, coordonat de Corneliu Iaţu, face parte din Colecţia Studii de Geografie Politică.

"Ideea mi-a incoltit acum 15 ani si m-am gandit ca Romania are nevoie de asa ceva. Este clar ca avem de a face cu o lucrare interdisciplinara, ea este in titlu atlas, insa in profunzime este mai mult decat un atlas pt ca un atlas este o colectie de harti, insa noi avem si f mult text, text explicativ, analitic", a declarat Cornel Iaţu, coordonator carte.

Atlasul dezvaluie, prin analize si harti, impactul pe care cadrul geografic il are in procesul de votare. Cartea ajută, în opinia sociologilor, la intelegerea fenomenului electoral din tara noastra.

"Este vorba de o carte cu totul speciala, o carte monumentala nu din pct de vedere al corporalitatii ei, ci prin faptul ca este o carte de biblioteca, este o imensa baza de date. Un atlas electoral al vietii politice romanesti care incearca sa concentreze cel putin 25 de ani in anumite elemente de istorie electorala la noi", a spus Vasile Dâncu, sociolog.

In carte se regasesc mai multe radiografii electorale ale României postdecembriste: anul electoral 1990, Ciclurile electorale din 1990 pana in 2009, dar si alte evenimente politice precum Referendumul pentru suspendarea Preşedintelui din 2007.

Reporter: Ioana Pîrlea
Imagine: Lorant Ersek

Comenteaza