AUR exclude alianța politică cu PSD! George Simion: „În rest, toate jocurile sunt deschise”

AUR exclude alianța politică cu PSD! George Simion: „În rest, toate jocurile sunt deschise”
| Foto: Facebook.com/George Simion

Liderul AUR susține că vrea ca formațiunea pe care o conduce să guverneze singură, însă în cazul în care ar trebui să aleagă un partener sau mai mulți este exclusă colaborarea cu PSD.

Întrebat cum are de gând să ajungă să guverneze, președintele AUR a explicat planurile sale, într-un interviu pentru Digi24.

„Democratic, prin votul românilor, prin obținerea a 50% + 1 din voturi. Este prima variantă. A doua variantă este să câștigăm un tur 2 de alegeri prezidențiale, care pentru noi, în acest moment, pare ca îl vom disputa cu candidatul PSD. În cea de-a doua variantă, un guvern cu o soluție. Băsescu îi spunea în 2004, cred, soluția imorală, cu un premier care să obțină 50%+1 din voturile parlamentarilor, nominalizat fiind de președintele țării”.

George Simion a lăsat să se înțeleagă că e gata să colaboreze cu PNL sau USR. „Trăim un joc democratic în care înțelegeri, alianțe, coaliții se fac. Singurul scenariu pe care eu îl exclud este o coaliție de guvernare cu PSD, în rest, toate jocurile sunt deschise”, a completat liderul AUR.

Simion a și precizat de ce nu vrea o colaborare cu social-democrații: „PSD nu e o forță capabilă să reformeze statul român așa cum își dorește AUR”.

Comenteaza