AUR și-a prezentat candidații la alegerile parlamentare. Evenimentul, oprit de George Simion / Când aflăm cine candidează la Cluj

AUR și-a prezentat candidații la alegerile parlamentare. Evenimentul, oprit de George Simion / Când aflăm cine candidează la Cluj
| Foto: agerpres

Preşedintele AUR, George Simion, a întrerupt lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare, eveniment desfăşurat, duminică, în Bucureşti, şi a cerut colegilor săi să meargă la Galaţi, în ajutorul sinistraţilor afectați de inundații.

Printre numele candidaţilor care se vor regăsi pe listele formațiunii conduse de George Simion se numără Marius Dorin Lulea, Mohamad Murad, Ciprian Nicolae, Radu Baltasiu, Dorina Barcari, Tudor Ciuhodaru, Peter Costea, Avram Fiţiu, Maria Lăcrămioara Nicolescu, Mugur Mihăescu, Svetlana Gomboş, Mihail Neamţu, Valer Kovacs.

ZIUA de CLUJ l-a contactat de coordonatorul AUR Cluj, Cristian Sipoș, pentru a afla mai multe detalii despre evenimentul de duminică și despre candidații care vor reprezenta județul la alegerile generale.

Eu am fost acolo și pot spune că evenimentul s-a anulat. Este mult mai important să ajuți sinistrații care suferă în aceste zile decât să prezinți candidații pe o scenă. Absolut toată campania AUR s-a mutat acolo. Președintele partidului George Simion este acum în județul Galați. Mulți colegi vor mai merge acolo.

În momentul acesta avem toți candidații la parlamentare într-o aplicație internă unde vor fi votați de membrii partidului. Legat de nume nu vreau să ne grăbim pentru că vor fi mai mulți. La alegerile parlamentare se poate candida din orice județ. Atunci ar fi păcat să spunem că x sau y va candida la Cluj, iar apoi dânșii vor merge la Bistrița-Năsăud sau la Covasna.

Asta este tot ce pot spune acum. Orice se poate întâmpla. Lista finală va fi anunțată pe 12 octombrie. Atunci se vor ști candidații de la Cluj”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Cristian Sipoș.

„Eu am un mandat destul de greu aici. Am 106 consilieri locali de care trebuie să am grijă. Deocamdată sunt canalizat pentru a pregăti și valida dosarele aleșilor locali. Asta fac acum. Mă ocup de județ”, a explicat coordonatorul AUR Cluj, întrebat dacă și el se află pe listele de candidați supuse votului intern.

Printre numele probabile cu care va ieși AUR Cluj în fața electoratului se vor număra: actualul deputat Ilie-Alin Coleșa și profesorul Avram Fițiu, fost subsecretar de stat în ministerul Agriculturii.

La Senat ar putea candida fostul senator PMP Vasile Cristian Lungu, înscris nu demult în AUR, dar vine tare din spate socrul omului de afaceri Sile Pușcaș, Aurel Damian, care a câștigat un fotoliu de consilier local la Cluj-Napoca la alegerile din iunie 2024.

La alegerile din anul 2020,  AUR a intrat în Parlament cu – 9,08%, adică 535.828 de voturi.

Alegerile parlamentare pentru mandatul 2024-2028 au loc pe data de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Comenteaza