Aurelia Cristea demisionează din fruntea PSD Cluj-Napoca şi îl dă pe liberalul Ion Bâldea drept exemplu de consilier local model

Aurelia Cristea demisionează din fruntea PSD Cluj-Napoca şi îl dă pe liberalul Ion Bâldea drept exemplu de consilier local model
După nici cinci luni de când a fost aleasă, Aurelia Cristea îşi dă demisia din fruntea organizaţiei municipale a PSD Cluj-Napoca. Dar asta nu înseamnă că nu rămâne, în continuare, la comandă, ca preşedinte interimar.

Liderul PSD Cluj-Napoca, deputatul Aurelia Cristea, a prezentat ceea ce susţine că ar fi „un plan de reorganizare a organizaţiei municipale". Concret, ea a propus organizaţiei judeţene (iar liderul acesteia, Remus Lăpuşan, a acceptat) dizolvarea biroului de conducere al filialei Cluj-Napoca şi organizarea, în termen de trei luni, de noi alegeri interne. „Cele trei luni le mai discutăm, ideea e să facem alegeri până în vară", a comentat Lăpuşan. Semn că Cristea n-are nici cea mai mică intenţie să renunţe, de fapt, la conducerea filialei şi că va candida pentru un nou mandat, stă tocmai planul de reorganizare pe care spune că-l va pune în practică.

„În următoarele trei luni vrem să deschidem uşile PSD Cluj-Napoca şi să oferim posibilitatea accederii în funcţii, la nevoie chiar cu derogare de vechime în partid, atât noilor veniţi cât şi celor care până acum au stat în eşalonul doi, pe baza unui CV profesional şi a proiectelor pe care respectivul candidat le are pentru comunitate. În acest fel vom crea competiţie atât pentru conducerea organizaţiei, cât şi pentru lista de consilieri locali", a precizat Cristea. Potrivit statutului PSD, vechimea minimă pentru accederea la funcţii este de exact trei luni. Conform aceluiaşi document constitutiv al partidului, în luna martie ar fi trebuit oricum să aibă loc alegeri la nivelul organizaţiei municipale, Biroul Municipal încheindu-şi mandatul statutar.

Fostul ministru are o strategie nouă şi pentru actualii consilieri locali ai PSD. „Începând cu luna februarie, prin rotaţie, consilierii locali vor acorda audienţe, la sediul organizaţei municipale, în fiecare miercuri, între orele 17 şi 18. În plus, în perioada următoare, vor fi evaluaţi toţi consilierii locali şi, pentru cei care nu-şi vor îndeplini toate îndatoririle - rapoarte de activitate etc. - vom merge până la retragerea sprijnului politic", a afirmat Cristea. Ea nu a ezitat să dea colegilor săi drept exemplu un consilier PNL. „Vreau să-l felicit pe Ioan Bâldea, care este un exemplu de bune practici pentru un consilier local şi îmi pare rău că nu pot spune asta despre un consilier PSD", a afirmat Cristea.

Co-preşedintele TNL Cluj nu pare deloc deranjat, ba chiar dimpotrivă, de laudele primite de la un adversar politic. „Sunt şi la ei consilieri foarte buni, cum e Claudia Anastase, care are o mare experienţă. Şi PDL are consilieri buni şi PNL. Eu nu m-am comparat niciodată cu nimeni. Noi avem săptămânal şedinţe ale organizaţiei de tineret, vedem ce probleme au tinerii şi eu încerc să le rezolv în consiliul local. Nu pot fi atât de modest încât să spun că n-am activitate în consiliu, am, acuma fiecare apreciază cât de bună sau de rea", a comentat Bâldea.

Nu la fel de mult a apreciat afirmaţiile deputatului, liderul grupului consilierilor locali PSD, Claudia Anastase, care a simţit nevoia unor clarificări legat de activitatea grupului de consilieri PSD şi a sa, ca lider de grup. „Eu sunt un consilier local care coordonează un grup tânăr de consilieri PSD, cu premise clare de a deveni un grup foarte performant. Cred că activitatea mea de consilier şi lider de grup, pe care o pot aprecia toţi aceia care sunt interesaţi şi care cunosc ce reprezintă activitatea de consilier, poate fi calificată favorabil. Am un număr dublu de intervenţii în plenul şedinţelor de consiliu local faţă de următorul consilier din aceasta ierarhie (consilier al puterii) şi nu doar într-un an, ci în întregul meu mandat. Particip la construcţia proiectelor de hotărâre, fie ele comune, fie individuale. Nu ezit să amendez nici un proiect de hotărâre realizat de executiv şi primarul municipiului, chiar dacă grupul care îmi poate susţine prin vot amendamentul este mic faţă de grupurile reunite ale puterii locale. Sunt un consilier local care foloseşte mereu toate pârghiile legale date de statutul aleşilor locali pentru soluţionarea problemelor municipiului, chiar dacă nu asigur promovare media reuşitelor mele. Sunt un consilier de opoziţie în faţa căruia reprezentanţii puterii locale nu se simt confortabil dacă nu respectă legea, dar se simt parteneri dacă doresc binele comunităţii. Sunt un om de conţinut, nu doar de imagine. Nu în ultimul rând, sunt un om din structura de conducere a organizaţiei municipale PSD Cluj-Napoca şi consider că evaluările activităţii membrilor cu responsabilităţi publice trebuie realizate permanent. Să nu uit, am toate rapoartele de activitate depuse", a comentat Anastase.

 

Comenteaza