Video Aurelia Cristea la ZIUA LIVE: „Candidatura mea la Primăria Cluj-Napoca, un proiect, nu o competiție între candidați”

Aurelia Cristea la ZIUA LIVE: „Candidatura mea la Primăria Cluj-Napoca, un proiect, nu o competiție între candidați”

Candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, a declarat la ZIUA LIVE că principalii parteneri de dialog ai administrației locale ar trebui să fie cetățenii, partidele politice, universitățile și ONG-urile.

Social democrata Aurelia Cristea a vorbit, la ZIUA LIVE, despre viziunea sa asupra dezvoltării municipiului Cluj-Napoca.

„Principalii parteneri de dialog trebuie să fie universitățile, celelalte partide politice, apoi, una este competiția electorală în care ne angajăm toți, dar dincolo de competiția electorală, toate partidele care ajung în Consiliul Local trebuie să facă proiecte pentru bunăstarea clujenilor, nu avem voie să ne certăm și să blocăm proiecte care pot aduce beneficii.

Dincolo de asta, la Cluj sunt ONG-uri cu o activitate efervescentă, sunt voci preocupate puternic de ceea ce înseamnă mediu, locuire, de tot ce înseamnă dezvoltare a orașului. Noi lăsăm mult prea multe lucruri neterminate”, a spus Aurelia Cristea.

Aurelia Cristea: Dezvoltarea trebuie dusă în cartiere

În opinia sa, traficul și aglomerarea urbană reprezintă cele mai stringente probleme cu care se confruntă clujenii.

„Nu poți să spui că așteptăm centura metropolitană sau metrou și până atunci noi stăm în ambuteiaje și inhalăm noxe. Trebuie găsite soluții pentru reducerea traficului. (...) Ceea ce e foarte important în momentul în care proiectezi dezvoltarea unui oraș este să duci în proximitatea cartierelor toate acele servicii de care familia are novoie, cetățeanul, dar în general familia, care cuprinde tot, adulți, seniori, copiii care au nevoie de școală. În momentul în care pui familia în centrul unei dezvoltări, vei vedea că e nervoie să ai în proximitate servicii de creșă, grădiniță, școală, toate acestea trebuie dezvoltate în cartiere. Apoi, va trebui văzut de ce se circulă atât de mult cu mașina, care este problema, a orașului sau a oamenilor.

Trebuie să vedem lucrurile acestea printr-o analiză clară, unde se vine cel mai mult și se creează această aglomerație urbană. Se vine la medic foarte mult, din toate orașele, din toate județele. Apoi se vine la universități, administrația fiscală, localizată tot în centru care aglomerează toată această circulație. Cum rezolvăm cu toate aceste puncte la care oamenii trebuie să ajungă astfel înîcât să nu mai aducem toate mașinile prin Cluj. Crearea unui nou centru administrativ într-o zonă mai ușor accesibilă ar fi o soluție, cu parcări sufieciente. Ar mai fi (ca soluții - n.red) zone cu park & ride-uri. Acestea sunt lucruri care în alte părți funcționează și ar putea fi făcute mai repede decât metroul, spre exemplu.

Apoi, trebuie identificate spații pentru creșe, grădinițe, tot așa, ele trebuie duse în zona respectivă, poate chiar liceele bune din Cluj, ar putea să fie create clase I-IV în cartiere, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să își aducă copiii cu mașina în centru la liceela de acol”, a mai subliniat Aurelia Cristea.

De ce candidează Aurelia Cristea la Primăria Cluj-Napoca?

Candidata PSD Cluj la primărie a explicat, la ZIUA LIVE, de ce a recenit în politica activă și cum a ajuns să intre în cursa electorală.

„Colegii din organizația municipală, din organizația județeană au venit la mine, cei care și-au dorit foarte mult să fiu eu candidatul la Primărie... Dacă în 2016 (an în caer a mai candidat la această funcție – n.red.) nu s-a întâmplat să ducem la bun sfârșit acel proiect, s-au gândit că acesta ar putea fi un moment prielnic să fiu eu candidatul organizației PSD pentru Primăria Cluj-Napoca. A fost și pentru mine o decizie de analizat, datorită faptului că am fost implicată în foarte multe proiecte private, unde m-am focusat cu toată energia.

Dar este la fel de adevărat că în toată această perioadă nu am stat departe de comunitate, ci m-am implicat în proiecte care au avut impact în comunitatea noastră. A venit cumva natural această decizie, atunci când ai o echipă care te susține și aderă la o anumită viziune pe care ai avut-o la un moment dat, este cumva firesc să răspunzi cu «da». Din perspectiva familiei mi-a fost un pic mai greu să iau această decizie, dar familia mă susține în totalitate.

În ceea ce îi privește pe ceilalți candidați la primărie, cred că fiecare dintre are șansa lui. Din perspectiva mea personală, eu privesc această cursă ca pe un proiect pentru clujeni, nu ca pe o competiție între candidați”, a mai spus Aurelia Cristea.

Comenteaza