Bani de la guvern pentru școli

Bani de la guvern pentru școli

https://www.agerpres.ro/Guvernul va aproba finanţarea cu peste 200 de milioane de euro a Ministerului Educaţiei pentru reabilitarea şcolilor, astfel încât să devină unităţi de învăţământ moderne şi cu consum energetic redus, a declarat, joi, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

"Aprobăm azi şi o decizie importantă pentru dezvoltarea reţelei de şcoli verzi în România. Finanţăm Ministerul Educaţiei cu peste 200 de milioane de euro. Banii vor fi utilizaţi pentru reabilitarea şcolilor, astfel încât să avem unităţi moderne şi cu un consum energetic redus", a anunţat Ciolacu, la începutul şedinţei săptămânale a Guvernului, scrie Agerpres.

Premierul a precizat că Guvernul va discuta şi parteneriatul dintre Ministerul Educaţiei şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în valoare de un miliard de dolari, pe zece ani.

"Cu aceşti bani creştem accesul la învăţământ de calitate pentru cel puţin 300.000 de elevi din ciclul primar şi gimnazial. În plus, susţinem 100.000 de elevi din învăţământul profesional să continue studiile în formele de studiu postliceal. Şi 50.000 de cadre didactice, mai ales cele care predau în zone vulnerabile, vor beneficia de diverse forme de sprijin", a explicat Marcel Ciolacu. 

Etichete
Comenteaza