Bătălia pentru primăria clujeană are primul combatant înscris oficial

Bătălia pentru primăria clujeană are primul combatant înscris oficial
Octavian Buzoianu este primul candidat înscris oficial în competiţia pentru funcţia de primar al muncipiului Cluj-Napoca. Înaintea lui, Mihai Seplecan a avut o tentativă eşuată de a intra în aceeaşi cursă electorală.

Fostul şef de foarte scurt parcurs al judeţului a reuşit, totuşi ceva: să întârzie înscrierea lui Buzoianu la Biroul Electoral Municipal (BEM) cu o oră faţă de momentul anunţat iniţial. Cum la ora 12:00 a zilei de sâmbătă, când intenţiona să-şi depună candidatura, BEM avea programată o şedinţă de analiză a dosarului depus de Seplecan, Buzoianu a fost nevoit să-şi prezinte propriile documente abia un ceas mai târziu.

Posesorul fraudulos de diplomă universitară, Mihai Seplecan s-a înscris atât în lupta pentru funcţia de primar, cât şi pentru un mandat de consilier local, în calitate de independent, vineri, la ora 15:00. La momentul analizării dosarelor sale de candidatură, respingerea ambelor încercări a fost o simplă formalitate, în condiţiile în care cele două tentative de candidaturi ale lui Seplecan erau susţinute de doar câte trei semnături.

Potrivit legii, o candidatură pentru funcţia de primar sau pentru cea de consilier local trebuie însoţită de o listă care să conţină minim 1% din totalul locuitorilor înscrişi în registrul electoral permanent. În cazul municipiului Cluj-Napoca, pentru a putea candida la oricare din cele două funcţii, dosarul de candidatură trebuie însoţit, în mod obligatoriu, de o listă cu minim 2.761 de semnături de susţinere.

Înaintea lui Seplecan, la BEM se mai înregistrase o singură solicitare de candidatură pentru consiliul local, din partea fondatorului Partidului Pirat, Claudiu Mărginean, respinsă, de asemenea, motivul fiind acelaşi: existenţa unei liste tot cu doar trei semnături de susţinere.

Aşa se face că Octavian Buzoianu a devenit primul competitor electoral înscris oficial în lupta pentru primăria clujeană. El a venit la sediul BEM din incinta primăriei însoţit de un alai consistent format din reprezentanţi ai principalelor trei partide politice care îl susţin: PSD, PNŢCD şi ALDE.

Ulterior momentului tehnic a urmat rostirea clasicelor platitudini repetate la nesfârşit de mai toţi condidaţii în asemenea ocazii - „dezbatere electorală pe proiecte, nu cu atacuri la persoană", „moment de răscruce", „clujenii îşi decid viitorul", etc.

Cea mai inteligentă zicere i-a aparţinut unui susţinător al fostului manager al fabricii de bere Ursus. „Care e clujeanul cel mai îndreptăţit să spună: «Hai, că dau o bere!»? Evident, Octavian Buzoianu", a spus susţinătorul cu pricina.

Comenteaza