Boc, despre cursa pentru prezidenţialele din acest an: "E mai interesantă ca niciodată"

Boc, despre cursa pentru prezidenţialele din acest an:
Fostul premier Emil Boc consideră alegerile prezidenţiale din acest an ca fiind cele mai interesante de până acum, ţinând cont de numărul mare de candidaţi înscrişi în cursa electorală.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat faptul că alegerile prezidenţiale din acest an sunt mai interesante ca oricând, dat fiind numărul mare de înscrişi pe listele pentru ocuparea celei mai înalte funcţii în stat.

"Alegerile prezidenţiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată, dacă ne gândim, poate, şi la numărul de candidaţi. Niciodată nu am avut 14 candidaţi la cea mai înaltă funcţie în stat, dintre care doi candidaţi sunt femei", a spus Emil Boc.

Întrebat de jurnalişti cum comentează înscrierea în cursaprezidenţială a lui Teodor Meleşcanu, Boc a spus că oricine are dreptul de a candida dacă îndeplineşte condiţiile legale.

"Şi pentru mine a fost o surpriză să văd foarte mulţi candidaţi pe ultimii metri, dar dacă au îndeplinit condiţiile legale, suntem în democraţie, oricine are dreptul de a candida dacă îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege", a spus Emil Boc.

Având în vedere faptul că în cursa pentru alegerile prezidenţiale sunt înscrise şi două femei, Boc a profitat de ocazie şi a declarat că are încredere în probabilitatea ca o femeie să ocupe cea mai înaltă funcţie a statului şi că trebuie depăşite prejudecăţile care susţin contrariul.

"Am spus-o de fiecare dată, aşa cum în alte ţări sunt preşedinţi femei, de ce nu ar fi posibil ca şi în România să avem o femeie preşedinte? Cred că este momentul să spargem şi aceste baraje, aceste clişee, o femeie poate foarte bine să fie un bun preşedinte, pentru că important este ceea ce face, este important proiectul pe care îl are şi capacitatea de a-l duce până la capăt. Dacă vă uitaţi în istorie dreptul de vot al femeilor a venit după Primul şi după Cel de-al Doilea Război Mondial şi iată că acum nu îşi pune nimeni problema că femeile nu ar putea să voteze. Astfel, de ce nu ar putea să candideze?", a adăugat fostul premier. 

Fostul premier a arătat încă din luna august candidatul pe care îl va susţine în cursa pentru alegerile prezidenţiale, respectiv pe Elena Udrea. Boc declara la momentul respectiv că va face "tot ce îi stă în putinţă", cu cât poate şi cu ce ştie, să sprijine candidatura Elenei Udrea la prezidenţiale, considerând că aceasta poate să îl învingă pe Victor Ponta şi să trimită PSD în opoziţie. Boc a semnat în data de 1 septembrie şi lista de susţinere a candidaturii Elenei Udrea, motivând că doreşte să spargă un clişeu în societatea românească şi că are încredere în că odată ajunsă la conducerea ţării, Udrea poate arăta direcţia corectă din punct de vedere economic.

Pentru cursa alegerilor prezidenţiale din noiembrie, un număr de 14 competitori şi-au depus candidatura la Biroul Electoral Central. S-au înscris Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL), candidaţii independenţi Monica Luisa Macovei, Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu, Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară). În termenul legal şi-au mai depus la BEC dosarul de candidatură Dan Diaconescu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu), Kelemen Hunor (UDMR), Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), William Brânză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo) şi candidatul independent Gheorghe Funar

Comenteaza