Boc despre USL: "Doar ciolanul îi mai ţine împreună!". Cum se apără Cristea şi Nicoară VIDEO

Boc despre USL:
"Doar ciolanul îi mai ţine împreună!" spune Emil Boc despre PSD şi PNL. Fostul premier a amintit că guvernarea din care a făcut parte a fost alcătuită din patru formaţiuni, dar nu au existat acuzaţii de minciună între liderii lor. Un parlamentar al PSD Cluj întinde şi mai mult coarda şi spune că poate e mai bine ca social-democraţii să guverneze singuri, fără liberali.

Fostul premier Emil Boc preconizează o ruptură a USL şi spune că pe social-democraţi şi pe liberali îi mai ţine uniţi doar "ciolanul".

"Amintiţi-vă că am avut patru partide în actul de guvernare - PDL, UDMR, minoritari şi UNPR - dar niciodată nu am avut asemenea gesturi, acuzaţii", spune acum Emil Boc. "Demonstrează că nu-i uneşte interesul românilor, aşa cum au declarat, ci interesul de putere, de ciolan, care încă îi mai ţine uniţi; nu ştiu câtă vreme, dar probabil nu foarte multă".

Deputatul PSD Aurelia Cristea spune că este un moment de cumpănă în USL şi admite că cea mai bună soluţie este ca cele două partide să nu mai guveneze împreună. "Faptul că sunt momente de cumpănă e firesc", se apără Aurelia Cristea (PSD). "Dincolo de asta, dacă nu se poate merge mai departe împreună pe găsirea de soluţii care să facă posibilă guvernarea în comun, poate că cea mai bună soluţie este să nu mai guvernăm împreună".

Senatorul PNL Marius Nicoară este mai optimist şi spune că USL va rezista tocmai în interesul ţării. "Unii, spre diferenţă de cei din PD, ne gândim şi la binele ţării şi poate că pare pompos, dar acest lucru ne ţine în mod cert împreună; domnul Boc spunea că ciolanul, dar nu, ci interesul ţării ne ţine împreună", spune Nicoară.

Situaţia tensionată din USL a fost dezbătută astăzi în cadrul unei întâlniri private între Victor Ponta, Crin Antonescu şi dan Voiculescu, întâlnire care a avut loc la sediul PNL.

 

Comenteaza