Boc despre vizita la Ridzi: "I-am făcut pachet, dar nu am putut să i-l dau"

Boc despre vizita la Ridzi:
Primarul Emil Boc a dat explicaţii despre vizita efectuată în după-amiaza zilei de marţi la Monica Iacob Ridzi, încarcerată la Cluj-Napoca, în secţia exterioară a Penitenciarului Gherla.

 

Edilul a specificat că întâlnirea cu fostul ministru al Tineretului a durat o oră jumătate şi a fost întreprinsă în urma unor discuţii cu soţul acesteia. "Am făcut o vizită de o oră şi jumătate, faţă de cele două ore pe care le aveam la dispoziţie, în care am discutat aspecte de familie, de sănătate şi m-am interesat cu ce o putem ajuta, având în vedere starea sănătăţii.

Ea are şi copii, de cinci ani şi de doi ani. Împreună cu soţul am discutat şi am mers pe calea legală, am primit aprobarea şi am o apreciere faţă de autorităţi, care s-au comportat ca şi cu orice cetăţean care face o cerere ca să viziteze o persoană. Are patru vizite lunare şi împreună cu soţul am decis să îi fac această vizită", a declarat Boc.

Primarul Clujului a precizat că scopul vizitei a fost cel de a se interesa de starea de sănătate a Monicăi Iacob Ridzi şi a modurilor în care ar putea-o ajuta. În urmă cu câţiva ani, presa scria că fostul ministru este suspect de leucemie. "Nu pot să comentez deciziile definitive ale instanţei, rămâne sa ne concentrăm pe ce pot să ajut uman un fost coleg.

Este în momentul de faţă la infirmerie, există mai multe solicitări să îşi facă analizele, pentru că starea sănătăţii nu este bună şi beneficiază de ce poate beneficia un om în această situaţie. Din nefericire, nu am putut să îi las un pachet, pentru că are dreptul la un singur pachet pe lună, pe care l-a primit de la familie. Aveam pregătit un pachet, dar l-am lasat în maşină", a adăugat fostul premier.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerat la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta în perioada de carantină.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, declara că în perioada de carantină, de 21 de zile, Ridzi este ţinută sub observaţie şi are aceleaşi drepturi ca orice alt deţinut, urmând ca după această etapă o comisie de specialitate să îi stabilească regimul de detenţie.

Astfel, Ridzi are dreptul la patru vizite, la colete de maximum 10 kg, cu un supliment de până la 6 kg kilograme de fructe şi legume, şi până la 20 kg de apă sau băuturi răcoritoare.

De asemenea, Ridzi are dreptul să facă solicitări speciale, în funcţie de starea sa de sănătate sau dacă are anumite nemulţumiri, solicitări care îi vor fi trecute în dosarul personal şi ulterior analizate de un judecător de drepturi şi libertăţi.

Comenteaza