Boc, la asumarea răspunderii: Salariile profesorilor nu pot fi majorate din pix

Boc, la asumarea răspunderii: Salariile profesorilor nu pot fi majorate din pix
Premierul Emil Boc a declarat luni, în Parlament că, deşi salariile profesorilor sunt încă mici, acestea nu pot fi majorate fără acoperire în economie.

Premierul Emil Boc a declarat luni, în Parlament, în cadrul procedurii de asumare a răspunderii pe plafonarea salariilor profesorilor, că, deşi salariile profesorilor sunt încă mici, acestea nu pot fi majorate "din pix", atât timp cât economia României nu susţine o astfel de creştere salarială.

"Acest proiect de lege este necesar pentru că astăzi România nu are posibilitatea să majoreze salariile profesorilor cu 50%. Spun asta în condiţiile în care, datorită practicii neunitare existente la nivelul ţării, în unele judeţe, Suceava şi Botoşani, s-au obţinut, prin sentinţe, reîncadrări pe salarii majorate cu 50% . Altfel spus, astăzi, în România, pentru aceeaşi funcţie, doi profesori din judeţe diferite au salarii diferite, unul cu 50% majorat, altul - nemajorat. Este evident, şi sunt de acord, că salariile profesorilor sunt încă mici. Însă, orice creştere salarială nu trebuie făcută din pix, ci doar cu acoperire în economie", a spus premierul.

Comenteaza