Advertorial Buda: "Domnule ministru Daea, de problemele reale ale țării când vă ocupați? Știați că în România sunt și au fost inundații?!"

Buda: "Domnule ministru Daea, de problemele reale ale țării când vă ocupați? Știați că în România sunt și au fost inundații?!"
Daniel Buda | Foto: European Parliament, Multimedia centre

Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, îi cere ministrului Petre Daea să întrerupă "de îndată campania electorală" și să se deplaseze în județul Bistrița-Năsăud "pentru a vedea la fața locului consecințele inundațiilor, unde sute de hectare sunt compromise".

"Știu că v-a luat „viitura" campaniei electorale, dar este inadmisibil să uitați că, în mod vremelnic, aveți responsabilitatea gestionării consecințelor inundațiilor  împreună cu Ministerul Apelor și Pădurilor. Vă solicit public să vă întrerupeți de îndată campania electorală și să vă deplasați în județul Bistrița-Năsăud pentru a vedea la fața locului consecințele inundațiilor, unde sute de hectare sunt compromise, a spus Daniel Buda, eurodeputat de Cluj și candidat la alegerile Europarlamentare din 2019.

Europarlamentarul spune că ploile abundente din ultimele zile i-a pus pe  fermieri într-o situație "mai mult decât complicată" și îi atrage atenția actualulul ministru al Agriculturii că există bani europeni pe care trebuie să-i solicite "de îndată" cu care s[ compenseze pierderile suferite de fermieri.

"Vă atrag atenția că fermierii sunt deja într-o situație mai mult decât complicată din cauza cantităților excesive de apă căzută, iar intervenția statului este imperios necesară. Într-un sector atât de dependent de condițiile meteorologice, riscurile climatice provoacă cele mai mari pierderi producătorilor agricoli de talie mică din România, care nu au capacitatea de a-și reveni în urma acestor fenomene meteorologice, mai ales când veniturile lor depind exclusiv de roadele obținute în urma cultivării pământului. Nu uitați, domnule ministru, că există bani europeni pe care trebuie să îi solicitați de îndată astfel încât să compensați pierderile suferite de fermieri!", a precizat președintele PNL Cluj.

"M-aș fi bucurat ca astăzi, în timpul deplasării mele în județul Bistrița-Năsăud, să fi întâlnit pe teren reprezentanți ai direcțiilor agricole care să evalueze pagubele suferite de fermieri. Din păcate, așa cum ne-a obișnuit, PSD nu face altceva decât promisiuni, faptele lor fiind inexistente. Fermierii din România sunt lăsați în bătaia vântului, a ploii și în imobilismul instituțional al guvernului PSD-ALDE.

Solicit public domnului ministru Petre Daea să evalueze de îndată consecințele inundațiilor din Bistrița-Năsăud și să dispună despăgubirea de urgență a fermierilor, astfel încât existența lor de zi cu zi să nu fie pusă în pericol!", a scris europarlamentarul Daniel Buda, pe Facebook.

Comandat de Partidul Național Liberal, executat de Ziua de Cluj, cod mandatar financiar 41190007.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza