Când vor avea loc alegerile prezidențiale? Liderii coaliției se întâlnesc miercuri pentru a lua o decizie

Când vor avea loc alegerile prezidențiale? Liderii coaliției se întâlnesc miercuri pentru a lua o decizie
| Foto: edupedu.ro

Liderii PSD şi PNL vor stabili miercuri, într-o şedinţă a coaliţiei, data alegerilor prezidenţiale. Liberalii pledează pentru organizarea acestora la sfârşit de an, în noiembrie-decembrie, în timp ce social-democrații ar vrea ca acestea să fie organizate în septembrie.

Alegerile locale şi europarlamentare, spunea luni Nicolae Ciucă, au perturbat procesul de învăţământ.

„Este adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data alegerilor să fie în septembrie. După modul în care s-au desfăşurat alegerile locale şi europarlamentare şi feedback-ul, mesajele pe care le-am avut din teritoriu, în primul rând de la părinţi – a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învăţământ. Iată că suntem în a opta zi şi nu avem încă rezultatele finale. Au fost şcoli care nu îşi reluaseră, la sfârşitul săptămânii, activitatea, ca atare toţi cei care au examne de capacitate, baacalureat, s-au simţit afectaţi de acest aspect. Mai mult, urmează să avem o periodă de două luni de vară, până în septembrie ştim bine care sunt activităţile, e perioadă de concedii”, declara luni liderul PNL.

Întrebat dacă a discutat cu Marcel Ciolacu despre stabilirea datei alegerilor prezidenţiale, preşedintele PNL afirma: „Nu am apucat să discutăm concret şi detaliat pe acest subiect. Vor avea loc discuţii miercuri, când vom avea coaliţie. (...) Eu cred că miercuri stabilim data acestor alegeri”.

De asemenea, el nu considera ca variantă viabilă un candidat comun PSD-PNL la prezidenţiale.

Social-democraţii pledează pentru organizarea alegerilor în luna septembrie, aşa cum a fost convenit.

Comenteaza