Cătăniciu acuză poliţia de implicare în campania electorală. Ce reproşează VIDEO

Cătăniciu acuză poliţia de implicare în campania electorală. Ce reproşează VIDEO
Candidatul USL în colegiul 2 deputaţi, Steluţa Cătăniciu, acuză angajaţii Secţie 6 Poliţie de comportament abuziv, de reţinere şi percheziţie ilegală şi de intimidare continuă a echipei sale de campanie. Inspectoratul Judeţean de Poliţie spune că a declanşat o anchetă internă.

„În data de 19 noiembrie, la ora 5:30 dimineaţa, tinerii noştri au fost luaţi şi duşi, în mod nelegal, la secţia 6 de poliţie, fiind sechestraţi mai mult de o oră, făcându-se, în mod nelegal, percheziţie asupra lor şi încercându-se, din partea organelor de poliţie, să fie confiscate materialele electorale. Poliţiştii n-au oferit nici o explicaţie oamenilor noştri pentru această acţiune abuzivă, ba au recurs chiar la ameninţări. Când unul dintre tineri le-a cerut să prezinte mandatul de percheziţie, unul dintre poliţişti, pe nume Helteş Florin i-a răspuns: «Îţi arăt imediat ce mandat de percheziţie avem noi, poliţiştii, îţi întorc maşina cu roţile în sus»", a relatat Cătăniciu. Ea a spus că presiunile poliţiştilor Secţiei 6 asupra echipei sale de campanie nu s-au oprit aici. „Din acea zi, în permanenţă, echipele noastre de campanie sunt flancate de două maşini ale Secţiei 6 Poliţie. Oamenii noştri au reuşit să noteze şi numărul de înmatriculare a uneia dintre maşini: MAI 25875", a spus Cătăniciu.

Candidatul USL a trimis trei memorii în care a protestat împotriva comportamentului poliţiştilor secţiei 6 ministrului Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa, şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Ioan Păcurar şi Biroului Electoral Judeţean. „Sper că instituţiile pe care le-am sesizat vor pune capăt acestei implicări, în mod partizan, a poliţiei în campania electorală, în colegiul 2, în favoarea lui Daniel Buda şi a lui Alin Tişe", a spus Cătăniciu. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie au evitat să comenteze situaţia. Au confirmat doar primirea sesizării şi spun că au demarat o anchetă internă ale cărei concluzii vor fi făcute publice la finalul verificărilor.

Ea a mai acuzat RATUC, regie de transport local subordonată Primăriei, şi firma ROSAL, aflată sub contract cu primăria, că şi-ar fi pus angajaţii să rupă afişele candidaţilor USL de pe stâlpii Electrica, deşi există un contract semnat cu societatea în acest sens, fără să se atingă, însă, de afişele candidaţilor ARD lipite pe acelaşi loc stâlpi. Nici directorul RATUC, Liviu Neag, nici purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu, nu au putut fi contactaţi pentru a răspunde acestei acuzaţii.

 

Comenteaza