CCR a decis că majorarea pensiilor cu 40% este constituțională

CCR a decis că majorarea pensiilor cu 40% este constituțională

Curtea Constituțională a României a decis că majorarea pensiilor cu 40% este constituțională.

CCR a respins, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie, stabilind că actul normativ este constituţional, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.

Ca urmare a deciziei Curții, majorarea cu 40% a pensiilor va trebui să intre în vigoare, asta dacă nu va fi oprită fie printr-o lege votată de Parlament, fie de Guvern.

La mijlocul lunii octombrie, Guvernul a sesizat CCR privind proiectele de lege care vizează rectificarea bugetară adoptate de către Parlament. 

„Executivul reiterează argumentele potrivit cărora Parlamentul a ignorat exigenţele de previzibilitate ale legii şi perspectivele evoluţiei situaţiei bugetului consolidat şi a economiei generale, cu consecinţa afectării principiului securităţii juridice. În plus, abrogarea unor articole din ordonanţa de rectificare prin care Guvernul a majorat punctul de pensie de la 1 septembrie a.c. nu duce automat la aplicarea legii iniţiale atâta vreme cât nu au fost emise dispoziţii tranzitorii”, conform comunicatul de presă transmis de reprezentanţii Guvernului. 

Etichete
Comenteaza