Ce are Clujul și nu au celelalte orașe ale României? Răspunsul lui Emil Boc: „Clujenii sunt speciali prin excelență...”

Ce are Clujul și nu au celelalte orașe ale României? Răspunsul lui Emil Boc: „Clujenii sunt speciali prin excelență...”

Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a evidențiat evoluția spectaculoasă a orașului său către inovație și sustenabilitate în cadrul unui interviu la Ziua LIVE.

Fără să se lase pradă laudelor, Boc a subliniat angajamentul său pentru eficiență și performanță în gestionarea orașului, concentrându-se pe evoluția spre economia cunoașterii și inovare, care a adus prosperitate și oportunități de angajare remunerate în Cluj-Napoca.

În ultimii 10 ani, Clujul a adoptat direcția modernă a lumii contemporane, îndreptându-se către domeniul economiei cunoașterii, a cercetării și dezvoltării, concentrându-se pe inovare și tehnologie.

Cu un accent deosebit pe dezvoltarea IT-ului și a sectorului de inovare, Clujul se mândrește cu cel mai puternic POL (Punct de Observare a Literelor) din Europa Centrală și de Est în materie de inovare, un factor esențial care a adus prosperitate și locuri de muncă bine plătite în zonă.

„Nu pot să compar, nu îmi place să umblăm cu laudele, îmi place să-mi fac treaba foarte bine. În ultimii 10 ani noi am înțeles această direcție în care merge lumea modernă și în privința slujbelor bine plătite, și ne-am orientat în domeniul acesta al economiei cunoașterii, al susținerii cercetării și dezvoltării, inovării, IT-ului.

Și avem cel mai puternic POL din Europa centrală și de Est în materie de inovare. Iar asta ne-a adus și prosperitate și slujbe bine plătite, pentru că am valorificat acest potențiat extraordinar pe care îl avem și talente ale Clujului, și în general, ale României. Noi la Cluj suntem în direcția corectă.

Avem două digital innovation hub-uri, am fost în finala pentru Capitala Europeană a inovării, suntem parte la multe rețele europene care susțin inovarea și tot ce înseamnă această dimensiune.

Am înțeles că sursele viitorului vor veni din acest domeniu și în egală măsură am înțeles că viitorul economic nu se va mai baza pe conbustibilii fosili, pe ceea ce avem astăzi, petrol, gaz, motorină, cărbune. Am înțeles că viitorul se va baza pe energiile viitorului verde, regenerabile. Și atunci am modificat toată strategia orașului.”, a declarat edilul Clujului.

Primarul a subliniat importanța inovației pentru viitorul economic și a recunoscut schimbările în strategia orașului, orientându-se către o economie durabilă și verde.

Acest demers a fost reflectat în deciziile majore, cum ar fi adoptarea transportului public electric, marcând un pas esențial pentru Cluj-Napoca în 2018, când au fost introduse primele autobuze electrice în țară.

„Noi am trecut primii din România pe transportul public electric. Primele autobuze electrice din această țară au venit la Cluj în 2018.

Orice proiect de modernizare pe care l-am făcut la Cluj a fost de a da prioritate transportului public, de a da prioritate modalităților verzi alternative, la cele tradiționale.

Construim proiecte ale viitorului care pun accent pe această dimensiune verde nepoluantă, fie că vorbim de metrou, de metropolitan, de centura metropolitană cu piste de biciclete, toate sunt în această direcție. Toate politicile acestea noi nu le promovăm de ieri, noi o facem de 10 ani, de aceea Clujul este printre primele 10 orașe din Uniunea Europeană, pentru că au văzut că aici s-a înțeles această viziune. Noi am avem și o comunitate extrem de puternică, clujenii aceștia sunt speciali prin excelență. Oamenii aceștia își fac datoria și sunt în acord cu vremurile în care trăim.”, a concluzionat Emil Boc.

Comenteaza