Video Ce loc va obține PNL Cluj pe lista pentru europarlamentare? Tișe vrea dreptate în propriul partid: „Să primim ce merităm”

Ce loc va obține PNL Cluj pe lista pentru europarlamentare? Tișe vrea dreptate în propriul partid: „Să primim ce merităm”
| Foto: pnlcluj.eu

Lista candidaților PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie ar putea fi decisă astăzi. Un singur lucru este sigur până la această oră: lista va fi deschisă de candidatul independent Ramona Chiriac, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România.

Președintele Consiliului Județean Cluj nu este deloc mulțumit de poziția a 13-a, ocupată de europarlamentarul clujean Daniel Buda, pe prima listă, neoficială și, probabil, supusă schimbărilor, cu candidații alianței PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Din punct de vedere al eligibilității, liderul PNL Cluj, Daniel Buda, va continua în Parlamentul European dacă alianța PSD-PNL va obține peste 36-37% din voturi, lucru probabil dacă ținem cont că, înainte de anunțarea deciziei de a candida pe liste comune, PSD avea în sondaje între 29 și 30%, iar PNL, între 18 și 19%.   

Totuși, în ultimele zile, au apărut diverse alte posibile liste cu candidații liberali și social-democrați. Pe unele dintre aceste liste neoficiale, reprezentantul Clujului, în persoana lui Daniel Buda, ocupă chiar și poziția a 4-a în tabăra PNL.

Liderul forului administrativ județean clujean, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect și a reiterat ideea că organizația PNL Cluj trebuie să ocupe un loc fruntaș, în concordanță cu rezultatele obținute de-a lungul anilor.

Eu întăresc ideea pe care am exprimat-o deja: atâta timp cât aceste liste nu țin cont de rezultatele electorale din teritoriu ale organizațiilor PNL, ele nu pot fi conturate corect și nu pot să aibă susținerea teritoriului. Vă dau un exemplu: nu poți pune reprezentantul unei organizații care este locul 2 pe țară, pe locul 17 sau pe 13. De ce nu poți să faci asta?! Pentru că acel reprezentant al organizației reprezintă politic acea organizație și aduce voturi partidului. Eu consider că locul pe listă trebuie să țină cont de voturile obținute pentru organizație.

Aș putea accepta un loc 3-4 în PNL, având în vedere că prima poziție este ocupată de un independent. Din punctul meu de vedere, organizația Cluj trebuie să primească ce merită. Nu am o problemă cu nicio altă organizație din țară și nu am probleme cu niciun alt candidat. Eu vorbesc de propria mea organizație. Astăzi este Daniel Buda. Mâine ar putea fi altcineva. Discutăm despre principii, nu despre numele persoanei.

Reprezentantul Clujului, atâta timp cât oamenii au dat Clujului un vot pentru acest partid, trebuie să fie la loc de cinste pe această listă a PNL-ului. În caz contrar, înseamnă că PNL nu își respectă membrii de partid și nu crede în meritocrație. Cum vom putea stimula noi oamenii din organizația Cluj, dacă în rândul votanților suntem pe locul 1 sau 2, iar în repartizare suntem pe locul 13 sau 17?!”, a afirmat Alin Tișe.

Moderatorul emisiunii ZIUA LIVE, Mihai Moga, a precizat că, în cea mai recentă versiune de listă, Daniel Buda ocupă un loc 4 între candidații PNL, care înseamnă un loc 9 la general.

„Da, dacă locul 1 nu îl considerăm politic, mi se pare că locul 3-4 ar fi un loc rezonabil pentru organizația Cluj. Dar nu pot sta să mă uit și să aud vorba celebră pe internet «atât s-a putut!». Partidele care doresc să impună oameni neperformanți și organizații neperformante în față vor sfârși prin a nu mai obține nici măcar scorul mediu al unui partid. Oamenii care votează au așteptări și s-au săturat de altceva”, a concluzionat Tișe.

Comenteaza