Ce obiective are noul Birou Județean USR Cluj

Ce obiective are noul Birou Județean USR Cluj

În prima conferință de presă de la alegerile pentru noul Birou Județean USR Cluj, președinta și vicepreședinții filialei au prezentat obiectivele noii echipe de conducere.

Oana Murariu, Deputată și Președintă USR Cluj, a declarat că obiectivul cel mai important e ca USR Cluj să devină prima opțiune a cât mai multor clujeni la alegerile din 2024.

Viorel Băltărețu, Deputat și Vicepreședinte al filialei, este cel responsabil de coordonarea echipei ce va gestiona extinderea partidului și suportul acordat filialelor din județ.

Avem nevoie de filiale noi și de noi membri de calitate, care să se implice. Scopul e să prezentăm candidați în majoriatea UAT-urilor din județ. Vrem să atragem oameni alături de noi, să le aratăm că noi suntem opțiunea ce mai bună pentru Cluj.”

Prin această nouă formulă a biroului județean, demonstrăm că am devenit mai maturi. Ne concentrăm să fim, în primul rând, o echipă în interior și, apoi, să prezentăm un proiect care să fie viabil și votat de către clujeni în 2024”, a declarat Viorel Băltărețu.

Conducerea USR Cluj a mai arătat că, după un an de guvernare PSD-PNL-UDMR, 85% dintre români sunt nemulțumiți de rezultate: inflație de peste 15%, creșteri substanțiale de prețuri, taxe și impozite crescute, programe de dezvoltare pe bani europeni a căror implementare stagnează.

Cunoscut pentru implicarea sa în accelerarea proiectelor de infrastructură din județ, Viorel Băltărețu a prezentat o radiografie a rezultatelor guvernării în acest sector:

La nivel național, sunt anulate și blocate licitații pentru 815 km de autostrăzi și drumuri naționale și reziliate contracte pentru 330km. Alți 660km aflați în faza de proiectare au un viitor incert.”

La nivelul județului, deputatul trage semnale de alarmă asupra ritmului extrem de lent în care se derulează proiecte de infrastructură vitale pentru Cluj: drumul expres A3 Tureni, care e finanțat din fonduri europene ce expiră la finalul lui 2023, respectiv centura metropolitană a Clujului, un proiect care stă pe loc din cauza lipsei de expertiză în proiecte complexe de infrastructură a autorităților locale.

Un alt sector puternic afectat de strategia guvernanților este mediul privat. “Într-o perioadă în care angajatorii resimt cel mai acut nevoia de sprijin, statul îi sufocă prin taxe și impozite noi, suprataxarea muncii parțiale și le blochează accesul la programe de dezvoltare”, a mai atras atenția deputatul Băltărețu.

Comenteaza