Video Ce planuri are liberalul Radu Moisin pentru sesiunea parlamentară de toamnă

Ce planuri are liberalul Radu Moisin pentru sesiunea parlamentară de toamnă
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Codul amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor (CATUC) va ține capul de afiș al noii sesiuni parlamentare ce va începe în luna septembrie. Proiectul de lege care va reglementa în următorii ani tot ce înseamnă dezvoltare urbană în România, este la Camera Deputaților, care e for decizional.

Deputatul PNL Cluj Radu Moisin susține că este foarte atent pe acest subiect, deoarece efectele în acest domeniu pot fi devastatoare.

„Urmăresc extrem de atent ce se va întâmpla cu codul urbanismului. Acesta are un potențial devastator în cazul în care anumite amendamente formulate de persoane mai puțin bine intenționate ar trece. Nu se știe dacă va trece sau nu la toamnă. Nimeni nu pare că știe. Am văzut persoane cu interese destul de clare, care doresc să construiască ca la Lego, oriunde, oricum, oricând. Mă opun cu vehemență la așa ceva. Și eu, și alți colegi parlamentari de bună credință. Sperăm să blocăm aceste inițiative toxice”, a declarat, la ZIUA LIVE, Radu Moisin.

Sunt foarte mulți vânători în Parlament

De asemenea, mi-aș dori să treacă cât mai multe din inițiativele legislative deja depuse. Unele sunt blocate. Un exemplu este cea de modificare a legii vânătorii. Deja are aproape 2 ani de zile și nu reușesc să-i conving pe colegii din PSD să o adoptăm. Poate acum după ultimele tragedii sunt mai deschiși.

Eu propuneam ca fermierii care sunt afectați de animalele sălbatice (urși, mistreți, ș.a.) să fie despăgubiți de către stat, iar statul să-și recupereze banii de la acel vinovat. Asta nu se întâmplă aproape deloc acum. Vinovatul poate fi administratorul fondului de vânătoare.

Problema în România este că în aceste fonduri de vânătoare activează extrem de mulți parlamentari. N-aș fi crezut acest lucru. Tot mai descopăr câte unul. Sunt foarte mulți vânători în Parlament. Sper să găsim o formulă echilibrată și toată lumea să fie mulțumită”, a explicat Moisin.

Comenteaza