Video Ce portofolii mai valoroase ar fi putut ținti România în Comisia Europeană. Eurodeputat clujean: „Nu pun la îndoială competențele Roxanei Mînzatu, dar...”

Ce portofolii mai valoroase ar fi putut ținti România în Comisia Europeană. Eurodeputat clujean: „Nu pun la îndoială competențele Roxanei Mînzatu, dar...”
| Foto: Facebook.com/Roxana Minzatu

După ce Roxana Mînzatu (PSD) a fost numită vicepreședinte executiv al Comisiei Europene și a primit postul de comisar pentru oameni, competențe și educație, locuri de muncă și drepturi sociale, au apărut discuții pe scena politică cum că România ar fi putut obține un portofoliu mult mai valoros.

Una dintre vocile care au susținut că România putea obține mult mai mult în negocierile de la Bruxelles este cea a lui Daniel Buda. Europarlamentarul clujean a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect.

Zilele acestea avem audierile preliminarii și apoi vor fi pregătite audierile mari din comisiile de specialitate. Legat de comisarul propus de România, din capul locului vreau să precizez un lucru: nu pun la îndoială competențele doamnei Mînzatu în ceea ce înseamnă gestionarea portofoliului pe care domnia sa îl are. Însă, cert este că premierul Marcel Ciolacu a făcut cea mai proastă negociere posibiliă și imposibiliă pentru România în economia acestor discuții.

Noi, PSD și PNL, am candidat împreună la alegerile europarlamentare și s-a creat un oarecare disconfort, mai mare la Cluj, mai mic în alte părți, sacrificând niște chestiuni și principii tocmai pentru a deveni mai puternici în Europa. Suntem puternici din perspectiva forței parlamentare, dar degeaba suntem puternici dacă nu ai avut un om puternic care să negocieze în mod eficient un portofoliu relevant pentru România.

Domnia sa ne spusese la un moment dat că va veni cu un portfoliu economic care va crea României posibilitatea de a avea un cuvânt greu de spus în politica europeană. Competențele portofoliului doamnei Mînzatu nu sunt bine definite, nici bugetul nu este prea consistent din câte am înțeles”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj a fost întrebat la ce portofolii mai importante și valoroase ar fi putut spera România.

Puteam să ne batem pentru portofoliul agriculturii, care chiar dacă este la PPE, este dată unei țări foarte mici ca Luxemburgul. Puteam foarte bine să obținem coeziunea, deoarece politica de coeziune gestionează o treime din bugetul Uniunii Europene. Inclusiv portofoliul de buget-finanțe era posibil, cred că doamna Mînzatu putea să fie un bun comisar pe buget. Sigur câ atunci când ai oameni mici, fac jocuri mici.

Domnul Ciolacu în loc să se bată pentru un portofoliu relevant și important, a venit cu acest portofoliu care nu are niciun fel de valoare din perspectiva economică. Este un portofoliu social. Nu știe nimeni încă nici măcar unde va fi audiată doamna Mînzatu. Repet, este o dezamăgire pentru noi cei din România faptul că nu am reușit să obținem un post pe măsura valorii pe care o avem la nivelul UE”, a explicat Buda.

Comenteaza