Video Ce spune Daniel Buda despre locul ocupat pe prima listă comună PSD-PNL la europarlamentare: „Pot să confirm doar intenția mea de a candida”

Ce spune Daniel Buda despre locul ocupat pe prima listă comună PSD-PNL la europarlamentare: „Pot să confirm doar intenția mea de a candida”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Eurodeputatul clujean Daniel Buda se află pe poziția a 13-a în prima listă, neoficială și, probabil, supusă schimbărilor, cu candidații alianței PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Din punct de vedere al eligibilității, liderul PNL Cluj va continua în Parlamentul European dacă alianța PSD-PNL va obține peste 36-37% din voturi, lucru probabil dacă ținem cont că, înainte de anunțarea deciziei de a candida pe liste comune, PSD avea în sondaje între 29 și 30%, iar PNL, între 18 și 19%.   

Europarlamentarul Daniel Buda a vorbit, la ZIUA LIVE, despre lista preliminară de candidați liberali și social-democrați apărută în spațiul public.

Ceea ce pot să confirm eu este intenția de a candida. Deocamdată nu s-a stabilit nimic altceva. Nu au fost discuții aplicate în ceea ce înseamnă locurile pe listă pentru fiecare candidat. Da, eu mi-am manifestat intenția de a candida pentru un nou mandat. Sunt încă foarte multe lucruri de făcut aici în Parlamentul European.

Vedem noua Politică Agricolă Comună cât de multe chestiuni generează și de cât de multe aspecte trebuie ținute cont. Este important să fie cineva care să aibă experiența necesară și, în același timp, încrederea colegilor de a discuta și a se ocupa de gestionarea dosarelor direct sau prin amendamente. Acesta este motivul pentru care mi-aș dori un nou mandat.

Partidul va decide cum este mai bine. De asemenea, este important să fie suficient de mulți europarlamentari din România, astfel încât politicile adoptate aici să îmbrace nevoile din țară. Pe de altă parte, să ne manifestăm în ceea ce înseamnă consolidarea acestui bloc comunitar european, care să fie o garanție pentru pacea și stabilitatea la nivelul UE.

Spun asta în condițiile în care avem de-a face cu o creștere a extremismului destul de îngrijorătoare. Asta se întâmplă peste tot în Europa, nu doar în România. Lucrurile evoluează într-o direcție destul de complicată și este nevoie de oameni care să mențină această structură care ne-a garantat pacea și stabilitatea”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Mesajul șefului PNL Cluj pentru cei care vor merge la urne

Rugămintea mea către alegătorii din România este să fie atenți la cei pe care vor să pună ștampila. Eu am fost unul dintre cei care am susținut comasarea acestor alegeri. Nu vă ascund faptul că, după ce vom depăși aceste momente, îmi propun să inițiez dezbateri serioase în ceea ce înseamnă comasarea acestor alegeri mai departe, în logica în care ele să fie obligatoriu suprapuse. Este ocazia în care, și unii și alții, mă refer și la cei care vin și spun că avem în continuare nevoie de UE și de banii europeni, dar și la cei care spun că modernizarea României se poate face cu ajutorul Rusiei. Lucrurile sunt foarte simple. Trebuie să combatem creșterea extremismului în România. Acesta este marele pericol care paște țara. Este important ca cetățenii să se informeze și să pună ștampila pe cei care cred ei că le vor garanta o viață mai bună în UE sau o viață mai bună sub tutela Rusiei” - Buda.
Comenteaza