Video Ce spune liderul PNL Cluj despre pragul pentru abuz în serviciu: „A fost o greșeală și va fi corectată”

Ce spune liderul PNL Cluj despre pragul pentru abuz în serviciu: „A fost o greșeală și va fi corectată”

Coaliția PSD-PNL a fost implicată, miercuri, într-un nou scandal din cauza reeditării OUG 13 de către Comisia Juridică a Senatului, prin introducerea unui prag minim de 250 000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Totuși, după scandalul generat de votul din Senat, Ministerul Justiției reduce pragul pentru abuzul în serviciu la 9.000 de lei. Și liderul PSD Marcel Ciolacu, dar și președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, au anunțat, seara trecută, că susțin această modificare.

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre acest subiect, precizând că a fost o greșeală care va fi corectată în Camera Deputaților.

A fost o greșeală abordarea de această manieră. Trebuiau să fie suficienți de maturi cei care au decis în această situație să-și dea seama că pragul de 50.000 de euro este extrem de mare raportat la veniturile românilor. Ar fi trebuit să fie o cercetare, o dezbatere și o comunicare publică. Nu poți să vii cu o propunere așa.

Fără discuție a fost o greșeală din partea colegilor care au fost în Senat. Vin și spun iată avantajele Parlamentului bicameral. Acesta este avantajul. Ai posibilitatea să reformezi ce ai greșit în prima cameră a Parlamentului, Senatul în acest caz. Este clar că a fost o greșeală și ea va fi corectată.

Este important că liderii politici au înțeles acest lucru. Nici nu a fost măcar o decizie în birourile permanente sau în structurile de conducere ale partidelor, cel puțin la PNL nu a fost o astfel de decizie. Puteam fi fără această situație. Nu aveam nevoie de ea, dar este important că forțele politice au înțeles mesajul”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Comenteaza