Video Ce spune liderul PNL Cluj despre reducerea cheltuielilor bugetare: „Mi se pare o aberație...”

Ce spune liderul PNL Cluj despre reducerea cheltuielilor bugetare: „Mi se pare o aberație...”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că măsurile pregătite de Guvern nu fac altceva decât să reducă şi să amâne acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare, din domenii precum bunuri şi servicii, autoturisme, mobilier.

De exemplu, tema supraimpozitării veniturilor mari, adică peste leafa brută a șefului statului  - 25.000 de lei, a apărut la finalul ședinței liderilor Coaliției de luni seară. Șeful PSD, Marcel Ciolacu a venit cu propunerea: „Să rămână impozitul de 16% pe profit, dar doar dacă este mai puţin de 1% din cifra de afaceri. Să punem impozit pe tot ce depăşeşte salariul preşedintelui”.

Europarlamentarul Daniel Buda, care este și președintele PNL Cluj, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre subiectul reducerii cheltuielilor bugetare.

Sunt chestiuni care tot frământă spațiul public, pe bună dreptate. Ar trebui să vorbim de o lege a salarizării care să aibă în vedere ce se întâmplă pe fiecare palier. Tema supraimpozitării este a PSD-ului, pe care mereu o tot verbalizează încercând să vină cu o impozitare progresivă în România, câtă vreme avem cota unică care și-a demonstrat pe deplin viabilitatea. PNL a spus clar că nu putem discuta de așa ceva.

Nu aș lua ca reper salariul președintelui, ci aș lua eficiența instituției. Putem discuta de o reașezare a întregului sistem pe această chestiune. De asemenea, mi se pare o aberație să supraimpozitezi salariul unui privat. Este treaba lui, de aceea este privat. Nu poți interveni în această zonă. Te poți trezi că își relocalizează firmele în altă țară.

Legat de ceea ce înseamnă aceste cheltuieli sau ajustarea unor cheltuieli neesențiale la nivelul diverselor ministere, lucrurile sunt foarte clare. Vreau să dau un mesaj aleșilor locali, pentru că am fost sunat de ei și le știu preocupările: nu li se va atinge nimeni de ceea ce înseamnă veniturile conform ultimelor modificări la instituțiile publice. Mă refer în special la primării”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Comenteaza