Video Ce „target” și-a fixat PSD Cluj pentru alegerile locale. Alexandru Cordoș: „Majoritățile nu vor mai fi atât de confortabile”

Ce „target” și-a fixat PSD Cluj pentru alegerile locale. Alexandru Cordoș: „Majoritățile nu vor mai fi atât de confortabile”
| Foto: Facebook / Alexandru Cordoș

Secretarul general al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a precizat la ZIUA LIVE că social democrații își propun să obțină un scor de peste 20 la sută în județ și să "deranjeze" majoritățile PNL din unele consilii locale, inclusiv la Cluj-Napoca, și de la Consiliul Județean.

PSD Cluj intră în cursa alegerilor locale din acest an cu o „zestre” de aproximativ 200 de consilieri locali la nivelul județului, cinci consilieri județeni, doi consilieri la Cluj-Napoca și 13 primari. Secretarul general Alexandru Cordoș a menționat, la ZIUA LIVE, obiectivele partidului pentru scrutinul din luna iunie. Totodată, el s-a referit și la fenomenul migrației politicienilor de la un partid la altul.

„Cu siguranță, proiectele pe care colegii mei le-au realizat vor face ca în momentul în care tragem linie după 9 iunie să avem un rezultat mult mai bun, chiar foarte bun. În ultima perioadă au venit spre noi doi primari, respectiv primarul din Măguri Răcătău, care a fost independent și este candidatul nostru la alegerile din acest an, și primarul din Ceanu Mare la fel, venit la noi de la un alt partid. Vom obține un scor foarte bun, vom veni cu niște angajamente, vom avea o lansare, iar din datele pe care le avem astăzi vom avea în plus un număr important de primari.

(...) Am fost destul de reținuți în a accepta migrația politică a primarilor. În 2020, foarte mulți primaridintr-o lipsă de organizare a celor care au condus organizația PSD la acel momemt au plecat la PNL. Comunitățile s-au reorganizat și astăzi avem alți candidați foarte buni și prin urmare nu pot să spun neapărat că i-am refuzat (pe cei care au plecat de la alte partide și au dorit să se înscrie în PSD – n.red), să spun mai elegant...nu am fost deschiși la acea migrație .

O dezvoltare sănătoasă a comunităților nu se poate baza pe faptul că un primar un mandat este la un partid, un mandat la alt partid doar ascunzându-se după un suport care să vină din partea unui partid politic. Cred că oamenii locului și proiectele lor sunt cele care trebuie să facă diferența. Și se va vedea, foarte mulți primari își vor pierde mandatele în acest an și vor fi câștigate - aceste mandate - de alți oameni și în special tineri”, a declarat Alexandru Cordoș.

Social democratul clujean a vorbit și despre o reașezare a majorităților în consiliile locale și în cel județean.

„Ținta va depăși 20 la sută cu mult. Eu cred că modul în care în acești patru ani am arătat că suntem o alternativă pentru județul Cluj va face această diferență. Sondajele arată bine azi pentru noi, arată că cei care au fost majoritari 20 de ani sunt în scădere chiar dacă încă sunt în avantaj, că alte partide vor intra pe scena CJ Cluj

(...) Da, se vor schimba niște elemente, cel puțin pe datele de astăzi majoritățile nu vor mai fi atât de confortabile. Deciziile legate de patrimoniu, majore ale municipiului și ale județului nu vor mai fi atât de consistente. Adică atât primarul Emil Boc cât și președintele CJ Alin Tișe vor trebui ca după aceste alegeri să aibă discuții cu mai multe partide politice, fie că vor, fie că nu vor. E și bine, și rău, te scoate dintr-o zonă de confort politic, dar te angrenează într-o zonă de dialog echitabil”, a mai spus Alexandru Cordoș.

Reamintim că Biroul Politic Județean al PSD Cluj a validat deja toate candidaturile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj și pentru funcțiile de primari în cele cinci municipii, orașul Huedin și cele 75 de comune.

Astfel, la președinția Consiliului Județean va candida secretarul general al organizației, Alexandru Cordoș, la Primăria Cluj-Napoca va candida fostul ministru Aurelia Cristea, la Primăria Turda PSD îl trimite pe Răzvan Ciortea, la Primăria Câmpia Turzii l-a desemnat pe Petre Pop, la Dej merge pe mâna lui Mircea Biban, candidatul PSD pentru Primăria Gherla este Vasile Băgăcean, în timp ce la Huedin în cursa pentru fotoliul de primar social-democrații mizează pe consilierul local Oana Goga.

Comenteaza