Chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu a primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler din partea președintelui României

Chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu a primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler din partea președintelui României

Chirurgul și deputatul clujean Patriciu Achimaș-Cadariu a primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler conferit prin decret de Președintele României, Klaus Iohannis.

Ceremonia a avut loc în cadrul Galei de deschidere a zilelor Institutului Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN), care a împlinit 95 de ani de existență.

Distincția i-a fost înmânată de dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial, Departamentul Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale:

“Dorim a răsplăti meritele profesorului universitar doctor Patriciu Andrei Achimaș-Cadariu în semn de apreciere pentru întreaga activitate precum și pentru rezultatele importante obținute în perfecționarea actului medical”.

Dr. Diana Loreta Păun a subliniat totodată “sprijinul extraordinar acordat de profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu în coordonarea grupului de experți care au contribuit la dezvoltarea Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului”.

Profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu a mulțumit pentru disticție și a apreciat că președintele României “a fost cel mai constant și mai puternic susținător al Planului Național de Control și Combatere a Cancerului”.

“Fără domnia sa, acest proiect nu ar fi fost astăzi aici. Le mulțumesc în primul și primul rând pacienților. Pentru ei facem toate aceste eforturi și lor le datorăm întreaga noastră activitate. Vreau să le mulțumesc tuturor colegelor și colegilor mei, domnului profesor Alexandru Irimie care mi-a pus bisturiul în mână, tuturor maeștrilor mei de la care am învățat să fiu medic, să fiu om, instituțiilor din Germania unde mi-am perfecționat cunoștințele și care au contribuit decisiv la ceea ce sunt astăzi.

Le mulțumesc părinților mei pentru că în sistemul meu de valori mi-au impus educația și empatia undeva pe primele poziții și mulțumesc soției mele, cea mai grozavă mamă și soție, care îmi înțelege pasiunile. Și am un mesaj pentru Alexia, fiica mea - atunci când va ști ce și cum să facă, să facă doar ce vrea ea, dar respectându-i pe toți cei de lângă ea”.

La Gala de deschidere a zilelor Institutului Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” au fost prezenți alături de reprezentanți ai lumii medicale clujene și ai asociațiilor de pacienți, primarul Clujului, Emil Boc, și rectorul UBB, Daniel David.

Comenteaza