Cine sapă groapa altuia..., varianta de Gherla

Cine sapă groapa altuia..., varianta de Gherla
Vasile Bărbos l-a „exclus” pe Marius Sabo din PNL. Drept urmare, Sabo candidează pentru un al doilea mandat de primar al Gherlei tot cu sigla cu săgeată la rever, în vreme ce Bărbos speră să-i ia locul cu sprijinul partidului lui Băsescu.

În municipiul Gherla vechile PNL şi PDL nu s-au dovedit a fi tocmai miscibile, drept urmare, „maioneza" marelui PNL s-a cam tăiat, iar primarul liberal al urbei, Marius Sabo, s-a trezit în faţa unui război de uzură dus cu proprii consilieri locali şi, în cele din urmă, cu propria organizaţie de partid. Sabo a fost chiar exclus din partid prin votul Biroului Municipal al PNL Gherla. Numai că, fiind vorba de un primar de municipiu, membru al conducerii organizaţiei judeţene a PNL, potrivit statutului partidului, sancţionarea sa trebuia confirmată de Biroul Politic Teritorial al PNL Cluj, ceea ce nu s-a întâmplat. Mai mult chiar, el a obţinut susţinerea partidului pentru o nouă candidatură la primăria gherleană şi, în calitate de candidat el a primit, din oficiu, şi funcţia de preşedinte al organizaţiei gherlene a liberalilor.

Drept urmare, co-preşedintele PNL Gherla, provenit din vechiul PDL, consilierul local Vasile Bărbos şi-a dat demisia din partid, s-a înrolat în Mişcarea Populară a lui Traian Băsescu, partid care i-a oferit şi şansa de a-l contracandida pe Sabo la funcţia de primar al municipiului. „Am plecat din PNL pentru că conducerea de la Cluj a trecut peste decizia organizaţiei locale, la fel cum au făcut când l-au impus drept candidat de deputat la Gherla pe Radu Zlati. Nu vreau să dau nume, dar aproape toată organizaţia PNL de acolo va veni după mine, la fel cum o vor face şi mulţi din cei nouă consilieri locali", a declarat Bărbos, la lansarea candidaturii sale. Se pare, însă, că ceea ce reproşează el conducerii judeţene a PNL nu-l deranjează când vine vorba de noul său hogeac politic. Se pare că impunerea lui Bărbos, de la Cluj, drept lider al MP Gherla şi candidat la primărie i-a determinat pe actualii membrii ai organizaţiei gherlene să ameninţe cu deimisia în grup din partidul lui Băsescu.

Interesant este că la lansarea candidaturii lui Bărbos, eveniment desfăşurat în sediul MP din Cluj-Napoca, a participat şi preşedintele MP Cluj, deputatul Adrian Gurzău, care, luni după-amiaza, când a avut loc evenimentul, ar fi trebuit să fie în parlament, la Bucureşti. „Sunt în Cluj pentru că am vrut să mă întâlnesc cu presa şi cu clujenii", a răspuns Gurzău râzând în momentul în care a fost întrebat ce caută în Cluj, în loc să fie la muncă, acolo unde l-au trimis şi unde îl plătesc clujenii. Reamintim că Gurzău face parte dintre chiulangii-şefi din parlament, fiind, de departe, parlamentarul de Cluj cu cea mai scăzută prezenţă la vot. El a profitat de ocazie să se laude cu alte patru achiziţii, câte doi consilieri locali racolaţi tot de la PNL din Gârbău, respectiv Chinteni. „Nu dau nume deocamdată, dar zeci de consilieri sunt în discuţii să vină la noi. Şi nu vin pe promisiuni, pentru că nu le promitem decât accesul într-o echipă în care meritocraţia e lege", s-a lăudat Gurzău.

Deşi el însuşi şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de primar al Clujului, Gurzău n-a avut nicio reţinere în a afirma că marele favorit al alegerilor este Emil Boc. „Păi atunci de ce mai candidaţi, dacă sunterţi convins că veţi pierde?", a venit întrebarea firească din partea presei. Drept răspuns, Gurzău a dat de înţeles că îndeplineşte o sarcină de partid. „Nu am fi oneşti să nu recunoaştem că Emil Boc e imbatabil la notorietate. Pe de altă parte, MP va avea candidaţi în fiecare comună din România şi, în plus, profesorul ar deveni valoros când elevul său l-ar bate, iar eu am fost elevul lui Emil Boc", a spus Gurzău.

 

Comenteaza