Ciolacu: În noua conducere a PSD îmi doresc să se regăsească şi oameni tineri şi profesionişti din afara partidului

Ciolacu: În noua conducere a PSD îmi doresc să se regăsească şi oameni tineri şi profesionişti din afara partidului

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că la congres îşi propune ca în conducerea partidului să se regăsească şi oameni tineri care au confirmat la alegerile locale, dar îşi doreşte şi întărirea laturii de profesionalizare a formaţiunii prin atragerea de profesionişti care au confirmat în domeniile în care activează.

El a răspuns astfel, întrebat miercuri seară la România TV, când îşi va anunţa candidatura la funcţia de preşedinte al României.

"În acest moment, noi am avut un Consiliu Politic Naţional şi am stabilit un calendar, deoarece mandatul meu şi al colegilor mei din conducerea lui expiră pe data de 22 august, s-au împlinit cei 4 ani, şi este normal, pe 24 august vom avea congres. Vă spun cu certitudine, voi candida la funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat. În acest moment avem o comisie care face calendarul de depuneri pentru funcţia de preşedinte al partidului, cum se face lista de moţiune, întreaga echipă, care este calendarul pentru cei care doresc să participe la competiţia internă pentru funcţia de preşedinte al României, de această dată, nu al PSD-ului.

Este corect faţă de colegii mei care doresc să candideze, acest calendar. Vom vedea până pe 24 august, întâi alegem şeful partidului şi pe urmă se alege candidatul pentru funcţia de preşedinte. Dacă voi decide să candidez şi dacă voi primi votul colegilor mei, prietenilor mei şi camarazilor mei, atunci eu o să-mi asum şi acest lucru ", a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă, în atare condiţii privind organizarea congresului, şi având în vedere că, de-a lungul timpului, candidatul PSD la prezidenţiale a fost şeful partidului şi dacă el va fi prima excepţie, acesta a spus: "Este posibil orice. Nu, nu am o reţinere. Să ştiţi, nu sunt un om încrâncenat".

"Da, eu am pornit de la tineret. Acum s-a mai întâmplat un fenomen, fiind toate alegerile în acelaşi an, congresul a căzut cumva între cele două alegeri, între alegerile europarlamentare şi locale şi alegerile generale şi cele pentru funcţia de preşedinte al României. E normal, acum eu îmi doresc să aduc şi oameni noi în conducerea partidului, care au fost confirmaţi de votul românilor la fostele alegeri, oameni tineri, vă dau un exemplu, domnul Şoldan de la Suceava, domnul Simonis, de la Timiş.

E domnul Hopincă, de la Sectorul 2. Pe de altă parte, profesionalizarea unui partid trebuie să fie făcută mereu şi ciclic. Voi deschide şi pentru oameni noi, care au confirmat în viaţa lor zi cu zi anumite lucruri, voi deschide partidul pentru aceşti oameni la acest congres. Îmi doresc, cu această candidatură pentru funcţia de preşedinte al partidului, să deschid iarăşi larg uşile şi pentru alţi oameni, care, repet, au confirmat, socio-profesional, fiecare, oameni care au pus o amprentă în dezvoltarea acestei ţări", a declarat Ciolacu.

Despre o eventuală reîntoarcere în PSD a lui Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO aflat la final de mandat, şi o candidatură a acestuia la prezidenţiale din partea social-democraţilor, acesta a spus: "Nu şi-a exprimat dorinţa. Ştiţi că primul lucru, trebuie să-ţi exprimi, să doreşti. Domnul Geoană a fost preşedintele partidului".

În acelaşi context, Ciolacu nu a exclus să aibă o discuţie cu Geoană pe tema candidaturii la prezidenţiale, întrebat în acest sens.

"E posibil să am o astfel de discuţie cu domnul Geoană, e ceva normal. Chiar sunt un om simplu, sunt un om deschis, dacă avem un proiect pentru ţară, ok, ce înseamnă dezvoltarea, dacă avem chimie unul cu altul, gândim la fel, dacă avem aceleaşi principii. Eu nu am veleităţi, vorbim de soluţii", a declarat Ciolacu. 

Comenteaza