Ciolacu vrea modificarea legii care impune angajarea persoanelor cu dizabilităţi

Ciolacu vrea modificarea legii care impune angajarea persoanelor cu dizabilităţi
| Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că va propune modificarea legii care impune autorităţilor angajarea persoanelor cu dizabilităţi: „Dacă o autoritate locală doreşte să nu aplice această lege, atunci trebuie să aibă negaţie de la Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România”, afirmă el.
 

„Ştiu că mai avem prin legislaţie, astfel încât obligăm administraţiile locale şi centrale ca un număr limitat de oameni cu dizabilităţi să fie angajate în aceste structuri. În toate capitalele lumii vedem astfel de persoane angajate atât în administraţia centrală, dar mai ales în administraţiile locale. Cu adevărat, până acum legislaţia te lasă, dacă nu îndeplineşti să te încadrezi în această lege, să plăteşti statului anumiţi bani. Cred că e o abordare greşită. Eu cred că dacă nu ai posibilitatea să angajezi, acest lucru trebuie să ni-l spuneţi dvs, Consiliul Naţional”, spune Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax. 

El a participat la semnarea parteneriatului „Şanse egale pentru o viaţă independentă”, încheiat între Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România (CNDR) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), parteneriat ce vizează incluziunea consumatorilor cu dizabilităţi.

„Dacă o autoritate locală doreşte să nu aplice această lege, atunci trebuie să aibă negaţie de la dvs. O să propun această modificare a legislaţiei, pentru că dreptul la muncă şi dreptul de a fi implicaţi în societate e cel mai important şi multe persoane dintre dvs. vor să aibă acest drept. Nu vor să nu aibă acest drept, pentru că există o crăpătură în lege, astfel încât angajatorul să aibă şi alte posibilităţi. Aveţi un partener în mine şi în guvern”, încheie Ciolacu.

Comenteaza