Cîțu, despre moțiunea de cenzură: Dacă CCR ne dă dreptate, voi cere demisia lui Ludovic Orban și a Ancăi Dragu

Cîțu, despre moțiunea de cenzură: Dacă CCR ne dă dreptate, voi cere demisia lui Ludovic Orban și a Ancăi Dragu
| Foto: cotidianul.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat joi că, dacă Curtea Constituțională va admite plângerea PNL împotriva moțiunii de cenzură, va cere demisia președinților Parlamentului, Ludovic Orban și Anca Dragu. Guvernul a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.

„Dacă Curtea Condtituțională ne dă nouă dreptate, voi veni public și voi cere demisia președintelui Camerei Deputaților și Senatului pentru ceea ce au făcut în aceată perioadă”, a declarat Florin Cîțu joi, după ședința de guvern.

El a precizat că nu va participa la ședința Parlamentului în care se va citi moțiunea: „Nu girez astfel de acte în Parlamentul României, abuzurile celor doi președinți”.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.

„Vă anunţ că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict juridic între Guvern şi Parlamentul României. Există dubii şi în modul la care au fost depuse aceste semnături”, a spus Florin Cîțu.

Joi, la ora 16.00, se întrunește plenul Parlamentului, convocat de preşedinţii Camerei Deputaţilor și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu.

Votul în privința moțiunii a fost amânat după decizia CCR.

Comenteaza