Video Codul Penal, votat fără prag la abuzul în serviciu! Deputata clujeană Oana Murariu: „Se vota pentru scoaterea corupției”

Codul Penal, votat fără prag la abuzul în serviciu! Deputata clujeană Oana Murariu: „Se vota pentru scoaterea corupției”
| Foto: Facebook.com/OanaMurariu

În urmă cu două zile, Camera Deputaților a votat modificările la Codurile Penale fără prag la abuzul în serviciu. Astfel, votul a fost dat pentru varianta redactată și propusă de Ministerul Justiției la finalul anului trecut.

Așadar, pentru infracțiunea de abuz în serviciu nu a fost stabilit niciun prag valoric. Ministrul Justiției a explicat că din punctul de vedere al ministerului, legea este constituțională, deși Curtea Constituțională a cerut introducerea unui prag.

Membră a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Oana Murariu, care este și liderul USR Cluj, a relatat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) cele întâmplate din punctul de vedere al opoziției.

 „Sunt trei decizii ale Curții Constituționale care spun că la abuz în serviciu trebuie să existe prag. O faptă reprezintă o infracțiune doar dacă are un anumit pericol social. Trebuie să fie de o anumită gravitate, nu poți să bagi oamenii la închisoare pentru orice. Este normal să fie infracțiune doar peste un anumit prag, iar pragul acela să nu fie derizoriu.

Putem să nu fim de acord cu deciziile CCR, dar nu ne putem preface că nu există. Discuția în Parlament ar fi trebuit să fi fost cu privire la cuantumul pragului. De la Guvern a venit fără prag. Forma proiectului a fost propusă de ministerul Justiției. Toată lumea s-a concentrat pe abuzul în serviciu, dar vreau să atrag atenția că sunt mai multe probleme în codul penal.

Ministrul Predoiu a trimis legea fără prag în Guvern, tocmai pentru a se asuma un prag în Parlament. Nu a vrut să și-o încaseze politic. Știe foarte bine că trebuie un prag. Pragul de 250.000 de lei a venit direct de la ministru. A urmat apoi tot scandalul. Dădeam drumul la abuzuri astfel.

Bineînțeles că toată lumea s-a enervat. A venit apoi propunerea cu 9.000 de lei. Nouă, celor de la USR, ni se părea mult și atât. E ca și cum ai spune că poți fura până la această sumă. Dacă pentru furt contează pragurile și mai mici, atunci de ce pentru abuz în serviciu să nu se țină cont? Era revoltător și am făcut scandal. Se vota pentru scoaterea corupției”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Oana Murariu.

Șefa useriștilor clujeni a mai spus că ea nu crede că legile vor trece de Curtea Constituțională.

Comenteaza