Concluziile liberalilor clujeni după Consiliul Național PNL: „Suntem absolut convinși că Nicolae Ciucă va fi președintele României”

Concluziile liberalilor clujeni după Consiliul Național PNL: „Suntem absolut convinși că Nicolae Ciucă va fi președintele României”
| Foto: Facebook.com/pnl.ro

Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, candidatura lui Nicolae Ciucă la Preşedinţia României. Liberalii clujeni au mare încredere în liderul partidului, pe care îl văd cel mai capabil candidat dintre cei inscriși deja în cursa pentru Cotroceni.

Așadar, liberalii prezenți duminică la Palatul Parlamentului au confirmat oficial candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului. La eveniment au participat peste 1.000 de delegați, printre aceștia numărându-se mai mulți clujeni.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, că acest partid are şi menirea istorică de a da preşedintele României şi că Nicolae Ciucă este "omul potrivit la locul potrivit" pentru această funcţie.

ZIUA de CLUJ a stat de vorbă și cu alți liberali clujeni care au fost prezenți la Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal.

Europarlamentarul Daniel Buda, liderul PNL Cluj, se arată convins că Nicolae Ciucă va deveni următorul președinte al României doarece are o serie de atuuri pe care ceilalți contracandidați nu le au.

A fost un moment important din viața PNL. Ne-am definitivat din punct de vedere procedural candidatura pentru președinția României în persoana lui Nicolae Ciucă. Suntem absolut convinși că domnul Nicolae Ciucă va fi președintele României deoarece are o serie de atuuri pe care ceilalți contracandidați nu le au.

Când spun asta mă refer în principal la trecutul profesional pe care domnia sa îl are. Dacă ne uităm la Elena Lasconi, nu știe să se poziționeze și nu înțelege mecanismele constituționale legate de ceea ce înseamnă desemnarea președintelui. În ceea ce îl privește pe premierul Ciolacu, el nu a reușit să obțină un portofoliu important pentru România ca și comisar european.

Cu domnul Ciucă lucrurile ar fi stat altfel la nivel european. Dacă mă duc în zona domnului Geoană vedem că de fiecare dată când deschide gura se îngroapă. Nu mai vorbesc de ipocrizia incomensurabilă de care dă dovadă. Domnia sa a fost președintele PSD și nu se poate erija în postura unui independent”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Buda.

Eurodeputatul clujean a mai spus că România a avut cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene și cele mai mari investiții în timpul mandatului de premier al lui Nicolae Ciucă.

Secretarul general al Guvernului, clujeanul Mircea Abrudean este de părere că liderul PNL are toată calitățile pentru a fi președintele țării.

Votul în unanimitate primit de Nicolae Ciucă consfințește faptul că este cea mai potrivită persoană și are toate calitățile pentru a fi președintele României. Este un om integru care a dat dovadă de curaj în toată viața sa ca militar. A luptat pentru România în teatrele de operațiuni. Este un om credincios și poate ocupa cea mai înaltă poziție în statul român.

Eu pot să confirm personal toate calitățile pe care le-am enumerat mai sus pentru că am fost șeful cancelariei premierului Ciucă. Cu siguranță PNL va susține cu toată fermitatea candidatura domnului Ciucă. Este o responsabilitate pentru fiecare liberal ca PNL să dea președintele țării. Toată lumea trebuie să treacă acum la treabă”, a afirmat Mircea Abrudean.

Deputatul liberal Radu Moisin susține că acest demers al PNL vine să spulbere toate dezinformările și speculațiile lansate în ultima perioadă de către competitorii electorali.

Consiliul Național PNL de duminică a arătat faptul că partidul este strâns unit în jurul candidatului la prezidențiale, Nicolae Ciucă. Acest demers vine să spulbere toate dezinformările și speculațiile lansate în ultima perioadă de către competitorii electorali. De acum încolo intrăm în calendarul preelectoral și electoral. Fiecare dintre noi știm ce trebuie să facem pentru a ne atinge obiectivul: victorie în alegerile prezidențiale și parlamentare. Avem multe campanii electorale în spate și fiecare dintre noi știm exact ce trebuie să facem. Mobilizarea este foarte bună”, a spus Moisin.

Comenteaza