Confruntare electorală "a la Cluj": Doi candidaţi, aceeaşi sală, uşi separate, ore diferite

Confruntare electorală
Emil Boc şi Marius Nicoară au fost aproape de a participa la o dezbatere electorală directă, joi seara, de la ora 22:00, dar confruntarea nu a mai avut loc.

Candidatul PDL a plecat la 22:05 din sala Casei de Cultură a Studenţilor, în care era programată confruntarea electorală, în timp ce Marius Nicoară (USL) a intrat în sală la 22:07. Unul s-a grăbit la o emisiunie pe un post local TV, celălalt a întârziat câteva minute la dezbatere.

Liberalul Marius Nicoară a intrat pe uşa mică din stânga a Casei de Cultură a Studenţilor, în timp ce Emil Boc a ieşit pe uşa principală a clădirii cu două minute mai devreme.

Cu toate că staff-ul lui Marius Nicoară i-ar fi propus să participe la ultima confruntare electorală posibilă în campanie, Emil Boc a închis uşa taxiului şi a părăsit locul în trombă, declarând că este profund dezamăgit de faptul că Marius Nicoară nu a ajuns la timp, susţin martorii la eveniment.

Confruntarea dintre cei doi principali contracandidaţi la fotoliul de primar al Clujului era programată pentru ora 22:00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

UPDATE: Biroul de presă al PDL Cluj a făcut o serie de precizări legate de dezbatere: "Candidatul PDL Emil Boc, iniţiatorul acestei dezbateri, a fost prezent la ora propusă. Niciun alt candidat nu era prezent şi, de asemenea, nu se afla la faţa locului nicio televiziune care să transmită această dezbatere. Niciun candidat nu a notificat, printr-un reprezentant, intenţia de a participa. (...) Respingem afirmaţiile potrivit cărora candidatul PDL a evitat dezbaterea", a precizat Biroul de presă al PDL Cluj.

UPDATE: "Comportamentul disperat al PDL este total nesportiv, lipsit de bun simţ. În urma unui anunţ făcut de Emil Boc că va avea loc o confruntare la ora 22.00, m-am prezentat în Sala Europa la ora 22.02. Pe scara principală mi s-a spus că Boc a urcat şi el în sală, dar el şi-a făcut o poză şi a dispărut pe scara de incendiu. Când am intrat eu, sala era goală. Boc s-a ascuns, a fugit de această dezbatere. Este un om mic, un mincinos, fără coloană vertebrală", a spus Nicoară, la rândul lui.

Vezi aici poziţia PDL de vineri: "Nicoară a absentat şi este mincinos!!!"

Comenteaza