Consilierii judeţeni de la PSD vor şi ei bani de la UE pentru şomerii de la Nokia. "Nu stăm după declaraţiile altora"

Consilierii judeţeni de la PSD vor şi ei bani de la UE pentru şomerii de la Nokia.
După ministrul Muncii Sulfina Barbu şi după directorul AJOFM Cluj Daniel Don, acum şi consilierii judeţeni de la PSD vor să acceseze banii europeni din Fondul de Globalizare pentru viitorii şomeri de la Nokia Jucu.

"Timpul trece, Nokia chiar închide. Guvernanţii au dat asigurări că va fi bine, dar nu s-a întâmplat nimic. Încercăm noi să-i ajutăm pe cei care vor rămâne şomeri", spune Mihaela Rozor. Întrebată care va fi rolul CJ Cluj, având în vedere că accesarea acestor bani a fost deja anunţată de două instituţii, Rozor spune că "nu mai stăm după declaraţile lor". Ea recunoaşte totodată că nu ştie câţi bani va putea atrage CJ din acest fond: "vom vedea săptămâna viitoare".

"Este normal ca acest Consiliu Judeţean să se implice în tot ce înseamnă acest proiect. La nivelul UE există acest fond împotriva globalizării. Când o societate din interiorul UE îşi mută activitatea în afara uniunii, UE pune la dispoziţia celor afectaţi o sumă de bani", a explicat şi consilierul Dan Canta.Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârşitul anului. Liderii celor două sindicate de la fabrica Nokia din Jucu, Valentin Ilcaş şi Cristian Copil, au început în urmă cu trei săptămâni negocieri cu conducerea Nokia România privind salariile compensatorii care vor fi acordate angajaţilor ce urmează să fie disponibilizaţi.

 

Comenteaza